Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
P. |
• |
19.6.2008 21:08:17
Sestřenice má 7 dioptrií. Jsou jí 4 roky. Jak moc je to "zlé"? Na druhém má jen 1 nebo 2 dioprie. Dostala okluzor.
S čím počítat do budoucna? Zhorší se to, zlepší? Jak moc? Budu ráda za jakékoliv zkušnosti. Díky. |
Leonie + 2 lvíčata | 70868 |
8.6.2008 18:30:18
Ikonková
|
Janet+sluníčko:-) | 75570 |
7.6.2008 10:04:31
Leonie, to je fakt dobrý odkaz. Opravdu.
tam je to hezky všecko popsáno. To vysvětluje i to, proč Maruška s těma bifokálama šilhala, a že jí nesedly. my to totiž máme jinak než vy ostatní - Evista, Mochi, atd. vy máte sbíhavé šilhání. A my máme rozbíhavé šilhání. Takže je důležité aby maruška měla dioptrie co nejmenší, se kterými vidí dobře, a pak jak prý jí přidali ty tři dioptrie do blízka na bifokálech, tak jí očka ujížděla. protože už to bylo moc. asi bude teda nutná operace, jak jsem to pochopila, ale to říkali i v Praze, i v Ostravě. Ale časem.... A i ta tupozrakost u tohoto šilhání nebývá tak častá. No máme prakticky stejné dióptrie na obou očkách.... Fakt dobrý odkaz. A s tím nystagmem si nedělej Leonie, starosti, očařka by už na to přišla... |
6.6.2008 19:38:26
tohle je zajímavé
http://www.bnzlin.cz/oddeleni/oco/detska_strabolog.htm |
6.6.2008 19:27:57
holky, tak jsem se dočetla něco o nystagmu. Nemůže to mít Viki na tom levém očku? No jo a která dr. na to příjde? Oční? Jestli oční, tak ho 100% nemáme, protože říkala, že dle ní je vše OK a jak jsem psala, tak než jsme odcházely, tak jí pořádně prohlídla tou obr lupou a svetlem levé očko, prý jestli v něm není zánět nebo ještě něco horšího a řekla, že je naprosto to očko v pořádku a zdravější, než to pravý. Prosím poraďte
|
6.6.2008 18:52:02
Leoni, to jsem zkoušela, byla jsem v té optice s obrázkem těch vašich minulých brýlí. a i v jiné optice a řekli mi že líp to nejde. V té optice co nám je udělali, tak mi dokonce řekla, že prý udělala vše co mohla, a líp to prostě nejde. že přece jen my máme dioptrie vyšší. A že prý pokud nejsem spokojena, mám prý si zajít na lékařskou komoru, nebo podat stížnost, že ona prý má svědomí čisté....
|
6.6.2008 13:03:08
Renčo, tak pokud chodíš do jedné optiky, kde vám vycházejí max vstříc a dělají ty nejtenší skla, tak bych se v tom případě popelníků nebála. Ten cylindr nemáte velký, psala si 1 D, tak tob ych fakt byla v klidu....
Janet, co takhle si nechat vytisknout ty moje fotky těch nových brýlí (+4D a +7D a +5D a +8D) a zajít opět do té optiky, co vám udělali takový popelňasy, zdůraznila bych teda, že tam nejsou cylindry, ale ukázala bych jim ty fotky a řekla bych, že to chci teda vysvětlit. Jak to, že mi teda říkají, že to opravdu zúžit nejde.....???????? |
Renča a Simča |
• |
6.6.2008 12:15:52
Janet, Simonce teď byly 4 roky.Zatím máme pořád klasické brýle, bifokály nás asi čekají v říjnu,kdy jedeme na kontrolu. Jsme z Ústí nad Labem a jezdíme na oční do Prahy na Barrandov.Doktorka nám teď naposledy (v březnu) říkala, že jsme na hranici,kdy to oči v dosavadních dioptriích zvládají dobře do dálky i na blízko. Jinak chodíme už 3 roky do jedné optiky v našem městě, která patří myslím k těm nejlepším.Máme teď brejličky a tloušťku skel asi jako tu zveřejnila naposledy fotky Leonie. Připlácíme za zúžení skel vždycky asi kolem 700 Kč a výsledek je vždycky skvělý. Pán nám říkal, že kdybysme šli do jiné optiky, že bysme viděli, jaké by nám tam dali "popelníky". Musím říct, že jednou jsme se s nimi domlouvali na úžší verzi těch skel, a oni sami zjistili,že jdou objednat ještě v užší verzi a rovnou nám je tak objednali a udělali. My jsme pak tehdy koukali, jaký má hezoučký tenký sklíčka. Ale někdo tu psal.Je rozdíl hodně +dioptrií u klasických brýlí a hodně +dioptrií u bifo, navíc ještě cylindr. Takže proto se obávám, abychom měli takový pěkný skla jako má teď Viki od Leonie.
|
6.6.2008 9:43:44
Maxford,
ke komu chodíte do Poruby? My jsme tam taky ted přešli, chodíme do Centra zrakových vad k Šajnarové. Ale chodili jsme i nahoru na dospělé, jak byla ještě miminko. Ke které doktorce chodíš? A nystagmus je šilhání nebo kmitání očí? |
6.6.2008 9:36:53
Renčo, to jsem já ta co tu dávala před časem tu fotku těch bifokálů - těch šílených "lup" . Nakonec nám to změnili na normální, ale to jsem tu myslím psala.
My měli ještě větší dioptrie - v součtu s cylindrama to bylo plus osm a půl a plus devět a půl. Nevím opravdu jestli to bylo těma cylindrama, že to bylo tak tlusté, ale opravdu by mě to pak zajímalo. Oni v optice tvrdí že pokud jsou to plusové bifokály, tak velké dioptrie, že to víc zúžit nejde. Udělali nám nejmenší průměr skel, co vůbec šel. Prý. Ptala jsem se i v jiné optice a řekli totéž, že prý u tak velkých dioptrií to prý líp nejde. A ouha, Leonie má krásné brýlečky. Tak si myslím že to prostě jde, ale záleží na optikovi. Toť můj názor, prostě někdo chce vyjít maximálně vstříc a někddo holt nechce. Musíš doufat, a ptát se v optice jak tam budete dávat ten recept, na co nejtenčí skla. At udělají ten menší průměr skel. a jinak neporadím. Prosím, pak tu dej taky fotku, těch brýlí, protože to máte docela podobné dioptrie, jak jsme měli my, no i když cca o dvě dioptrie slabší. Tak by mě zajímalo, jak pak budou vypadat. A vy ještě nemáte asi recept na bifo-eline? A kdy by k tomu mělo dojít? A kolik je malé? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.