| TaJ | 81121 |
|
|
13.8.2024 1:03:00
Moniko, taky mi to přijde drsné...ale píše to Koníček, takže...
![]() |
| Monika | 123907 |
|
13.8.2024 0:24:27
Tak není třeba přebírat odpovědnost za to, když se někdo blízký necítí dobře, pokud za to odpovědná nejsem.Ale říct,že je mi to putna,to teda mi přijde docela drsné - a nebo póza
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
12.8.2024 22:55:57
Čumčo, ano, takhle vedeme i syna - my uděláme něco pro tebe, ty příště zase něco pro nás, prostě si musíme pomáhat a nikdo nemůže jen brát a být jen po jeho. Takže když chce, abych s ním jela někam za vlaky, tak řeknu, dobrá, v pohodě, ráda s tebou pojedu, ale vymysli tam nějakou zastávku, nebo zajímavost, která bude pro mě - takže on do toho zakomponuje kostelík, hřbitov, hrad, nebo prostě něco, co si užiju zase jen já. Protože já s ním zase budu třeba několik hodin někde stát a čekat, až mu to pojede.
Nebo chce od manžela, aby je s kamarádem někam přiblížil autem - tak manžel řekne, jo, v pohodě, rád vás tam odvezu, ale zaliješ večer zahradu, nebo uděláš něco, protože já pak budu večer už unavený a neměl bych na to čas, když pojedu s tebou. Na to, že je synek v pubertě, to funguje až obdivuhodně. Teď už mu to ani nemusíme říkat a sám přijde, že na výletě vymyslel něco pro mě a sám manželovi řekne, že potom udělá tohle nebo tamto.... My pro něj jsme fakt ochotní udělat hodně moc, třeba ve srovnání s tím, jakou podporu mají někteří jeho kamarádi, ale nemůže to prostě být jen jednostranné. Musí v tom být ta rovnováha, abychom se všichni cítili dobře a aby nikdo neměl pocit, že se musí pořád obětovat a přizpůsobovat jen on. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
12.8.2024 22:39:42
"Je mi úplně putna, jestli se moje okolí cítí dobře a odmítám za to přebírat odpovědnost. Hlavní pro mě je, abych se dobře cítila já."
Kolegyně mi před časem při svém odchodu z práce napsala vzkaz na stole "Nezapomínej, že nejdůležitější jsi ty!". Obdobná filozofie.![]() No, mně záleží na tom, aby se mí rodinní příslušníci cítili dobře, a například u dětí to ale potom vyžaduju zpátky, aby se naučily, že nejde jenom brát, ale taky dávat. Dětem vůbec není vlastní, aby mysleli na někoho jiného, než na sebe, ale to je určitě normální. Takže poskytuju, ale taky něco požaduju zpátky, frflali, už si zvykli... Načetla jsem si od dr.Pekařové, kde mít vzhledem k dítěti svoje limity |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
12.8.2024 22:12:51
Myslím, že přesně tohle jsem dělala celý svůj dosavadní život. Ale poslední dobou moje životní zkušenosti dostaly nějaký spád a definitivně jsem s tím skončila. Vědomě jsem si svůj přístup k životu a lidem totálně otočila, takže můžu odpovědět NE.
Je mi úplně putna, jestli se moje okolí cítí dobře a odmítám za to přebírat odpovědnost. Hlavní pro mě je, abych se dobře cítila já. To je moje hlavní starost a bude to tak už do smrti. Jediný, kvůli komu popřu smama sebe, aby se cítil dobře jsou moje zvířata, protože za jejich život jsem zodpovědná. Za nikoho jinýho už ne. |
| Federika | 14090 |
|
|
12.8.2024 18:34:56
A to já zase říkám,že nejdůležitější je dobře se rozhodnout. Pokud zjistí, že by se jim víc hodilo studium jiné školy, ať klidně přejdou, začnou znovu,hlavně ať jim klapne to, co chtějí. Nehodlám jim pomáhat ještě v padesáti,ale nějaký rok sem tam je už fuk.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
12.8.2024 17:49:14
Výběr škol jsem také nechala na dětech, to by mě ani nenapadlo jim do toho mluvit.
Beztak by si do toho ani mluvit nenechaly, to už si nenechaly mluvit do života mnohem dříve. Poslední směrování z mé strany proběhlo, když jsem je nasměrovala na konkrétní gymnázium a tam na konkrétní obory, dále už bylo vše v jejich samostatné režii. Stejně tak zájmová činnost. Z naší strany pouze padlo, že financujeme pouze pět, resp. šest let řádného VŠ studia bez prodlev, případné prodlužování už nepodpoříme. |
| Federika | 14090 |
|
|
12.8.2024 14:37:20
Na mě rodiče žádné nároky neměli, tedy co se školy týče Nikdy se mě na nic neptali, nikdy nechtěli vědět, jestli mám nějaké úkoly nebo co mám za známky.
Školu jsem si vybrala sama. Stejně tak moje sestry. Já se dětí na prvním stupni ptala, i jsem měla snahu jim pomáhat. Postupně to odbouraly,oni ![]() Snažím se je neovlivňovat, tedy ne cíleně. Chci, aby si fakt vybraly to, co chtějí. Syn se teď dostal na medicínu, i se zapsal, teď přiletěl nečekaně se siným zápalem plic z Ameriky (bez jedů, pro zasvěcené ) a oznámil mi, že malá změna, nastoupí na jadernou fyziku, kam se taky zapsal. Nemám důvod mu nevěřit, že se rozhodl dobře. Dokonce i kdyby mi oznámil, že si dá rok pauzu, protože chce třeba cestovat, nerozmloouvala bych mu to. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
12.8.2024 14:31:02
moje mamka se mě ptá i 8 let před mým důchodem, kdy si udělám konečně tu vejšku ![]() Doteď nepobírá, že zbytečně doma denně vařím, místo abych jezdila někam studovat. A že přece nepůjdu hned do důchodu, když emancipovaná žena se musí realizovat v práci, co budu dělat doma , nebyla pořádně ani na mateřský, ale já jsem odolný flákač![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
12.8.2024 14:20:30
Na studující děti jsem působila jen ve smyslu, že čím budou vzdělanější, tím si budou moct líp vybírat práci, a hlavně ať vyberou to, co je uživí a bude bavit. Asi tak od prváku na 8g jsem to brala jako jejich boj. Jestli měly jedničky nebo trojky, jsem nějak neřešila, hlavně že mákly a dostaly se na VŠ, kam chtěly. Ale já mám zodpovědný děti.
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.