| anemon | 100064 |
|
|
17.1.2021 19:47:56
O té červené vím, že je ideální krýt inkubátor čímkoli červeným, mimčo si prý připadá jako v děloze. No, možný je všechno.
K tomu pohledu - teď je in mít černobílé obrázky. Jinak je to dětem fuk, potřebují prostě podněty, nikdy nedokážu odhadnout, který mimino se na co prvně zahledí Teď máme jedno mimčo, který se začalo smát, i když nikdy pusu bez ústenky nevidělo ❤ |
| K_at | 121378 |
|
17.1.2021 19:17:08
Toar, zdravé miminko reaguje prostě na předměty, které je schopno zrakově nějak uchopit. Určitě výraznější věci jsou pro něj atraktivnější. A líp se na ně soustředí.
|
| A. Andrs | 157190 |
|
|
17.1.2021 19:12:02
Lei, ano.
|
| A. Andrs | 157190 |
|
|
17.1.2021 19:11:37
mimino na tu cernobilou hracku reaguje davno pred tim, nez je schopne si jakoukoliv hracku drzet v ruce,
|
| Lei | 37503 |
|
|
17.1.2021 18:59:31
Ale vidění snad není něco, co se spustí porodem či vykouknutím dítěte na svět, ne? Jako že dítě v děloze nevidí a pak najednou vidí... A i kdyby nekoukalo, tak přes zavřená víčka “vidíme” barvy... Já červené deky po porodu chápala tak, že se dítě ocitne ve stejně barevně naladěném, “známém” uklidňujícím přítmí jako bylo v břiše matky. Ale ta deka se dávala i přes hlavičku teda...takový bunkr pro novorozeně...jen zavinout, to je pak jedno jaká barva...
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
17.1.2021 18:40:47
Myslela jsem, že to bude o retinopatii předčasně narozených.
Tohle je podle mě komerce a nestojí to za nějaké hlubší přemýšlení. Mimino chce hlavně doteky, tváře, hlasy a lásku. |
| Mariana +2 | 135342 |
|
|
17.1.2021 18:20:46
Jinak tedy o těchto "hitech" jsem nic neslyšela. A to ani u těch nejmladších dětí v rodině, tak asi to je něco mio naši sociální bublinu.
U černobílých hraček - to možná jde o kontast. Nicméně moje děti preferovaly první hračky spíš podle toho jak dobře se to ňuňalo, nebo jak dobře se to drželo do ručky, případně zda to vydávalo příjemný a zajímavý zvuk. Podle barev se rozhodovaly spíš později a to už asi "čenobílá teorie" nesedí. Obě pohlaví - kluk i holka v tom raném věku preferovali jasné a syté barvy, spíš veselí jako žlutá, blankytně modrá, růžová apod. Z dek si ani jeden jako usínacího průvodce dětstvím nevybrali červenou, byť jsme ji měli. Měla jsem v několika barvách fleesové emitex. Syn si vybral žlutobéžovou, dcera růžovou. A s těmi pak celé dětství usínali, kamkoliv jsme to museli brát s sebou. Ale stejně myslím že nerozhoduje ani tak barva, ale prostě si dítě "něco" vybere a TO už pak zůstane tím jediným. Totéž se stalo i s výběrem toho NEJ jediného nejdůležitějšího plyšáčka. Ovšem mechanismus tohoto výběru je mi stále záhadou :) |
| Marta. | 149668 |
|
17.1.2021 18:12:00
Toar, přečti si celý článek.
Krom toho je tam hlavně potvrzení toho, že novorozenec vnímá černou a bílou barvu. kvůli tomu jsem to sem dávala. |
| A. Andrs | 157190 |
|
|
17.1.2021 18:07:25
Neznama, tak za prve dite nesmi spinkat a fakt opatrne, aby neudelalo kotrmelec. Az bude bdele, tak si sedni do tmy a muzes to s baterkou zkusit. Ale nenesu za to zadnou zodpovednost.
![]() |
| Mariana +2 | 135342 |
|
|
17.1.2021 18:06:58
Na inkubátorech si nepamatuju červenou deku vůbec žádnou. Celkem si to ještě vybavuju, byly tam s hvězdičkami a měsíčkem, vlastně hlavně žluté a modré. Řekla bych ovšem že to nemělo žádný vědecký důvod, prostě někdo vybral zrovna takové dětské lístky, ze kterých to ušili.
Btw děti v inkubátorech mívají často větší část dne zakryté oči, jelikož mají velmi často novorozeneckou žloutenku a podstupuji fototerapii. |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.