| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Popáleniny a opařeniny

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 1481  [Dalších 1411 >>]
Kapradina 34186
16.6.2015 7:26:33
Yanko,

mě tedy spíš zaráží to, že je tu potřeba z někoho, kdo je nešťastný ze situace, co se mu stala a jde si sem pro radu a možná uklidnění udělat blbce, který buď nedával ve škole pozor, že neví o daném problému a nebo měl předvídat a zjistit si to předem, než se ta situace stala ... to je asi místní kolorit diskutování zde ... no, co už. ~d~

Ten strom roste na zahradě víc jak deset let, nejmladšímu dítěti je šest, nikdy se dětem nic nestalo, strom tu s námi žil celkem v poklidu.
Já samozřejmě vím jak se ten strom jmenuje, ale nevěděla jsem, že je takto nebezpečný a pravděpodobně je nejvíc nebezpečný právě v tomto období, když se listy zabarví a opadávají, tak už tolik agresivní není. Navíc jsme ho sem nesázeli my, ale zahradník, takže bych předpokládala, že on by trochu odborník ve svém oboru býti mohl, ale asi taky moc ve škole nedával pozor, když je teď tím zahradníkem. ~;)~t~

Děti navíc jsou už ve věku, kdy ví, že nic, co neznají a navíc není umyté jíst nemají, takže se ani na jiných zahradách nestane, že by jedly něco co by si utrhly bez dovolení (a tím pádem schválené,že je to jedlé) nebo neumyté. ~;)

Jinak děkuji Cimbur, za cenné rady. ~x~
Kalamity YANKA 95278
16.6.2015 7:13:49
Tante ani ne šprta jako prostě přirozenost~;)

Nějak extra šprt nejsem, ale doma jsme mezi prvníma řešila co může nebo nemůže komukoli ublížit.
Přimělo mě k tomu vzpomínky z dětství kdy měla babi doma "tchýnin jazyk" a jako děti nás pořád upozorňovala, že na to nesmíme sahat, že je to jedovatý.
V dospělosati jsem si na to vzpomněla a žádný, že bych dávala pozor "aby na to děti nesahaly" postě to šlo z domu a hotovo. Stejně jako záslepky do el. zásuvek... jednoduše eliminovat nebezpečí~d~
A naši taky...když si před šesti lety koupili zahrádku, první co bylo, že zlikvidovali všechny nebezpečný kytky a porosty.....
Nevypustím dítě na zahradu, kde se může "napaást" něčeho co neznám...~;)
Tante Bante 147015
15.6.2015 22:42:14
Zajímalo by mě, který estébák tam tohle nainstaloval. Je to fakt děsný. Zajímavé je, že na DPS se o kreditech pěkně mlčí.
Tante Bante 147015
15.6.2015 21:21:40
No, tak nějak, mě by zajímalo, co mi roste u baráku, prostě jen tak. Přišlo by mi divný, dívat se denně z okna na strom strakatý jak ara ararauna a nevědět, jak se jmenuje.
Ale je to asi neobvyklá vlastnost šprta, či co.
Kalamity YANKA 95278
15.6.2015 20:37:24
a přitom jí má tolik lidí na zahradách....

co mě spíš zsráží víc..... to si vážně nezjistíte, co máte na zahradě? jestli vám to třeba nemůže ublížit?~e~

angrešt 114837
15.6.2015 20:10:59
Tak jsem schválně provedla škumpoprůzkum četnosti výskytu - jela jsem 25 minut autobusem v okrajové části Prahy - za tu dobu jsem napočítala 16 škump. Nejsou na každém rohu, ale rozhodně jich je dost.
Cimbur 64764
15.6.2015 15:20:17

Oni si sami v USA dělají binec tím zmateným a primitivním názvoslovím. Všechno se jmenuje modrá kytička, modrý zvoneček, jedovatý břeˇčťan či dub, podle toho, čemu je to zrovna vzdáleně podobné. Toto jsou příslušníci stejného druhu s rozdílnými druhovými názvy - všechny způsobují kontaktní dermatitidu.
Lada2 130679
15.6.2015 15:17:58
Já vím, že existuje škumpa a že je jedovatá jen díky filmu Přes palubu. Ale nevím, jak vypadá, nepoznala bych ji.
Kalamity YANKA 95278
15.6.2015 15:02:35
. ona se snad i přesně jmenuje "Škumpa jedovatá"~d~

mrcha jedna, pryč ze zahrady....~d~
Tante Bante 147015
15.6.2015 13:58:34
šuplík, podle mě je to zvrácenost i u odborníků, protože biolog takhle nejde vychovat. Já jsem chodila na odborné studium, měli jsme povinnou přednášku z morfologie, bezcévné botaniky a mykologie a cévnaté botaniky. V zoologii toho bylo ještě víc. Troufnu si říct, že ani na molekulární genetice nedělal diplomku nikdo, kdo by na rostlině nepoznal stonek nebo nevěděl, co je chorda dorsalis.
Takhle se vychovají leda polovzdělaní lidé, kterým pak jde nakecat cokoliv.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 1481  [Dalších 1411 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.