| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Metoda pevného objetí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 383  [Dalších 243 >>]
Šešule 94264
14.9.2011 12:34:23
Problém myslím je, že nemusíme vědět, co si z toho dítě odnese. Když dostane záchvat a já se budu tvářit, že nic a pak se ho zeptám na nějakou banální otázku (to u nás funguje jako rušič záchvatu docela spolehlivě) vezme si z toho dítě, že je mi ukradený jeho zoufalství, nebo že ho akceptuju i s tím hysterákem?
Myslím, že přdevším každej do svýho přístupu promítáme vlastní zkušenosti a prožitky, který ale nejsou totožný (jako my nejsme stejní). To samý dělá i JP, akorát to ordinuje jiným lidem jako univerzální pravdu ~d~
Šešule 94264
14.9.2011 12:19:10
Malýho tyrana jsem četla. U dětí, o kterých Prekopová píše, nebyl problém v nedostatku lásky, ale v tom, že rodiče nechali dítě "dorůst", kam se nemělo dostat. Možná, že u dítěte, pro které rodiče do té doby nebyli autoritou může TPO fungovat~d~ Situace, kdy si rodiče s dítětem z různých důvodů nerozumí, "nesedí si", je podle mě jiná situace a na TPO bych tam rozhodně nesázela~d~ U JP mi přijde, že vsází na TPO jako na univerzální metodu pro všechny neblahý jevy v rodině.~d~
withep 93862
14.9.2011 12:16:23
Myslím, že si pořád odmítáš uvědomit, z čeho se tyto děti léčí. Jejich stav před terapií může být mnohem horší, a trvale mnohem horší, než to, co se jim stane během ní. Několikahodinová terapie ho pomůže zlepšit. Nestojí potom za to to vydržet? Jistě, pomočit se, pokálet, pozvracet "na veřejnosti" a být nucen v tomto stavu setrvat až do konce terapie, je drsné. Ale to jsou kolikrát tak vážné případy spojené i s psychosomatickými problémy (děti nejí, nebo se naopak přejídají, nespí, mají sebepoškozovací tendence...)... K pomočení, pozvracení atd. dochází i při léčbě "tělesných" nemocí a nijak se nad tím nepozastavujeme.

Teď poněkud mimo přirovnání ~k~: já zpravidla promočím a prozvracím celé těhotenství (a veřejnosti se celých 9 měsíců vyhýbat nemůžu), je to potupné a nepříjemné, ale je třeba to přečkat, výsledek stojí za to :-).
withep 93862
14.9.2011 11:57:01
~6~

Jsem si jistá, že před terapií proběhne nějaké vyšetření, které potvrdí, zda je pro toto dítě vhodná, nebo naopak ukáže, že není. Mně se zdá, že se to zbytečně démonizuje, nikdo přece netvrdí, že TPO vyřeší všechny problémy světa.
leli 80405
14.9.2011 11:53:37
Jako obvykle, velmi jednostranné...
Nějak se mi nezdá, že by se tím někdo zabýval tak dlouho aniž by měl nějaké výsledky.
Mně naopak srovnání s Vojtovou metodou mi přišlo trefné, z vnějšího pohledu je to opravdu týrání. Evidentně to není pro každého, ale pokud to někomu pomáhá ...
Ty děti co prořvávají dopoledne ve školkách, protože si MUSÍ zvyknout, nevadí nikomu?
withep 93862
14.9.2011 11:52:12
~k~

Samozřejmě, že to nemusíš říkat (ústně). Myslím tím, že to říkáš TÍM, že dítě pošleš pryč. Řev není nic příjemného, ale vadí mi méně než fakt, že se moje dítě bezradně potácí v silném afektu a neví, jak z toho ven.

Mluvím o opravdu velkých záchvatech vzteku, které řeším třeba jednou do měsíce (stává se to, když se jakoby zamotá do svých výmyslů - nechci tento talíř, chci jiný, ten taky ne, chci jiné pití, ne, chtěl jsem si to nalét sám,...). Objetí trvá několik minut. Opravdu nepacifikuju dítě kvůli každému lízátku, které mu odmítnu koupit :-)
Budulínci 41574
14.9.2011 11:49:04
A spraví se to??
Malého tyrana jsem četla..naštěstí až po diagnostikování autismu!
Kdybych se tím řídila, protože můj syn byl ukázkový tyran /já bych ale tohle označení ani nikdy nepoužila/ byl by už nejspíš úplně někde jinde ~n~ Syn nás miluje, sám si chodí pro pohlazení, objetí stejně jako to dává i nám. Postupem času se zjistilo, že má i úzkostnou poruchu, kdybych najela na PO podle Prekop, vůbec si nedokážu představit,co by to z něj udělalo ~:(
splechtulka & M+J+R 35354
14.9.2011 11:48:30
Tak hlavně nemám ráda televizní "reportéry" a jejich podání čehokoliv. O metodě vcelku nic moc nevím, na základě jedné reportáže nemohu soudit. Ale maminka která byla na videu pak uvedla,že se vztahy zlepšili o hodně a že nic jiného nepomáhalo. Tak např. pro tuto maminku to asi přínosné bylo.
Budulínci 41574
14.9.2011 11:42:21
Withep,
souhlasím, že dítě má být přijímáno bez podmínek..
Myslím, že mámy, co vystoupily v pořadu to tak mají..kdyby ne, tak už určitě děti nemají doma! A bylo vidět jak své děti milují..

Chci reagovat na slova Dr.Štrumy...když se dítě při TPO pomočí a pokálí, matka ho i přesto miluje..
A co pocity dítěte? Děti při TPO i zvrací..nedokážu si představit jak se asi cítí dítě třeba v 7mi letech, kterého rodič drží, dokud se nepodvolí a při aktu se mu tohle stane?? TO je podle mě tak silný zásah do jeho psychiky, sebevědomí...
Metoda jasně říká, že se nemá akceptovat proseb dítěte o pití, močení atd., že jsou to záminky pro vymanění se z objetí :-©
withep 93862
14.9.2011 11:40:52
Nemám ambice tě o tom přesvědčit ~x~.

Četlas Malého tyrana? Kolikrát je to takový bludný kruh, taková bezmoc a utrpení (pro to dítě především), že těžko můžeme očekávat, že se to spraví nějakým jednoduchým a (psychicky, emocionálně) bezbolestným způsobem.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 383  [Dalších 243 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.