Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
dib (matěj 21.8.05) | 34252 |
Re: Pozdravení po strašně dlouhé době :)7.10.2008 21:12:25
a myšulce - já moc vzdělaná v tématu nejsu, protože to moc nepotřebuju, kupodivu. není to ale moje zásluha.
takže ti těžko poradím. za sebe říkám, že to normální je. není to obvyklé, asi takové vztekací komplikace nemají všecky děti. ale velmi problematických dětí je fakt hodně.. pohybuju se v poslední době hodně na baby-cafe, a diskuzí o různě nezvladatelných dětí jsem četla jen v poslední době docela dost. myslím, že nejlepší co může člověk udělat, je co nejvíc nastudovat, případně odborně poradit, rozhodnout se pro strategii, a tu v naprosté koordinaci s partnerem trpělivě a důsledně dodržovat. a taky se vnitřně smířit s tím, že řešení nebo aspoň zlepšení není otázkou týdnů, možná ani měsíců... jinak člověk běží v krátkých kruzích, a veškeré předchozí úspěchy jsou znovu a znovu anulovány. moc se omlouvám, že do toho tak žvaním. ale přijde mi lepší napsat svůj názor, než vás ignorovat. že to tu čtu, o tom není pochyb, tak nebudu dělat mrtvého brouka. |
Re: Pozdravení po strašně dlouhé době :)7.10.2008 21:02:54
hani, tvoji situaci ti vůbec nezávidím. nemyslím tím dandu, ale všeobecně. nevím, su daleko, ale tvoje danda mi přišla jako bezproblémové dítě, vnitřním založením, ne jako duševně neposedný jedinec, jehož potřeby se často mění, a jejich uspokojení je dosáhnout velmi těžké. což neznamená, že nemusí umět pekelně zlobit.
ovšem pokud v situaci, kdy to zkouší, a kdy ty jsi na pokraji sil, jdete s manželem naprosto proti sobě, je to pro zlobivou dandu v ní mana nebeská, nabírá na síle, na smysluplnosti, a na neřešitelnosti. ale to určitě všecko víš :-( nechceš ty dva nechat chvíli samotné? teda, delší chvíli než pár hodin.. ačkoliv teda obávám se, že pokud mezi rodičema vládne disharmonie, stejně se ani při stejných zkušenostech nemusí shodnout... držím ti palce. |
krupice. | 33843 |
Re: Pozdravení po strašně dlouhé době :)7.10.2008 14:54:21
Ahojky,
Myšulko, Danda se taky pěkně vzteká, neposlouchá, je paličatá, doma je to s ní k nevydržení a "jako" brečí, je to na palici. Taky u nás proběhla dovolená, která nic moc a také jsme se pohádali kvůli výchově. Pokaždé vyváděla u jídla, jedla celý týden jenom hranolky, to co se jí nelíbilo odkládala do mého talíře, vztekala se u toho a vůbec dělala scény. Při předposlední večeři jsme jí několikrát pohrozili, že půjde od jídla, až jsem to nevydržela, popadla jsem jí a táhla jsem jí přes restauraci a hotel ven. Samozřejmě se zmítala a řvala, všichi koukali, já jsem jí dovlekla ven, že si to s ní vyřídím a tam se přihnal Dan, že prý jsem hysterická, nedokážu zvládnout dítě a všichni na něho "chudáka" koukali, co se děje. Vzal jí zpět do jídelny, já jsem šla na pokoj. Pak jsem se taky vrátila, mlčky dojedla a když jsem se všichni vrátili do pokoje, dostala jsem ještě od Dana vynadáno do všeho možnýho...Takže asi tak. V noci se nevyspím, protože opět přikrývám. Včera jsem šla spát mimořádně brzy (po 11), abych se konečně vyspala, protože mám dlouhodobý deficit, a do 1 hodiny jsem opět přikrývala. Pak jsem přikrýt už odmítla, rozsvítila jsem lampičku, aby se Danda sama přikryla, ona nechtěla, brečela a volala tátu. Pro toho jsem musela dojít, neboť byl v obýváku se sluchátkama na uších. Ten jí pak zase "ťuťuňuňu" přikryl a já jsem byla za tu zlou. Já měla hysterák, že jsem se už 3 roky nevyspala a nemůžu dál. Od zítřka jdu na 3 dny na počítačový kurz, budu vstávat někdy po 6, což se mi nepodařilo nejméně 15 let (hluboce se skláním před těmi, co vstávají ještě dřív) a tedy nevím, jak tam budu fungovat, když budu celou noc Dandu přikrývat. Navíc nemůžu spát, neboť mi v hlavě šrotuje všechno možný. Taky chodím několikrát za noc na záchod, což mám už od těhotenství. Prostě nějak to na mě všechno padá a jsem zralá prášky. Ani nevím, jestli mám jít s psychologovi s Dandou, nebo sama se sebou, nebo do manželský poradny a nebo co. |
ratunka | 32460 |
Re: Pozdravení po strašně dlouhé době :)7.10.2008 11:41:01
Ahojte, zdtravím vás se sádrou, teď už ji mám teda úplně celou, ne jen dlahu, heč:-((
do 21.asi mě trefí šlak. Myšulko, zdravím tě, nedá mi to, abych nezareagovala na tvůj příspěvek o vzteku. Jula to už tedy moc nedělá... ... ale tak před půl rokem to zkoušela... teď už jí to trvá tak maximálně půl hodinky. Pomáhá jen to, když to eda jde, že si jí nevšímám - pojď a nevztekej se...ječák... ok, zůstaň si tu...a odcházím... Čím více pozornosti - ať už utěšování či naopak trestání či bití mi přijde, že hysterák jen podporuje.... ale chce to celice pevné nervy a sebeovládání, abych jí jednu nestřihla... ... Filípek měl taky takové období...tehdy jsme zkusili kdeco, aj na zadek, aj sprchu - vlažnou, ta tedy u něj zabrala... ..přeju hodně moc zdaru a trpělivostio, protože totok je zcela regulérně na bednu:-((( A tyk zdravím Kačku a její krásné princezny, tedy, to jsou moc hezonké fotečky, taková krásná rodinka... ... a Diasy má taky moc hezké kočičky, to se pěkně rozrůstáme)) |
myšulka | 27970 |
Re: Pozdravení po strašně dlouhé době :)6.10.2008 23:49:42
Ahoj, hlásím se po hrozně dlouhý době. Vrátili jsme se z dovolené, na kterou jsme se bohužel děsně těšili, takže to podle toho dopadlo. Prostě nic moc. Doufám, že se máte všechny dobře.
Dotez, jak moc se vaše dítka vztekají? Malá provztekala třičtvrtě dovolené a před hodinou mi vystřihla dvouhodinový hysterický záchvat, na který nepomohla ani studená sprcha /nikdy jsme ji ještě nepoužili/ a několik opravdu citelných přes zadek. Fakt jsem se neudržela. Dvě hodiny ječely jak siréna, vydržela to z plna plic, hodinu plivala na zem, nevím, kde se to naučila. Manžel nejdřív chtěl konejšit a uklidňovat, z čehož šílím, protože je to v danou chvíli, kdy chci dát co nejméně obecenstva a zájmu, naprosto kontraproduktivní, a poté chtěl seřezat. Samozřejmě jsem se pohádali a naprosto jsem nevěděla, co už dělat. Je to normální, myslím to vztekání, objevuje se to v takové míře ještě u někoho? FAkt už nevím. |
Re: Pozdravení po strašně dlouhé době :)5.10.2008 23:46:28
VALTRS....
|
Re: Pozdravení po strašně dlouhé době :)5.10.2008 23:46:13
jo, ještě se teda omlouvám, tabulku už jsem dlouho neobnovila.. ale krom svateb letošních ani nevím moc údajů, sakraš.. vím že má bříško esmeralda, a vlatrs - ta už to má za pár, snad na konci listopadu..
|
Re: Pozdravení po strašně dlouhé době :)5.10.2008 23:45:06
no pane jo, kačko, to jsou krásné fotky!! kristýnka je velká holčička, pane jo!! a všem vám to moc sluší.
jani tak cooooo?????? |
KackaMik+8/05+1/08+6/16 | 21921 |
Pozdravení po strašně dlouhé době :)5.10.2008 21:25:13
Ahojky všichni,
snad si na nás ještě někdo vzpomenete.....občas sem zabrousím, spíš teda šmírovat, psala sem Vám naposledy snad v březnu nebo nevím kdy Naše Kristýnka už taky chodí do školky a zvládá ji bravurně, od 1.září a zatím ani jedna slzička nebyla a je tam unešená, furt se těší....teď měla týden chřipku, byla doma, ale je načase se vrátit do školky...je až neuvěřitelné jak ta školka na naše dítě působí, než do ní nastoupila, opravdu mi z ní často tekly nervy a fakt občas aj ruply třikrát hurá za školku teď je doma taková klidnější, snad aj viděla od ostatních dětí jak si hrát a ne jenom pořád divočit a vymýšlet kraviny..... však kdo máte školčátko víte, ne? Aničku hrozně miluje, a občas by ju samou láskou zadusila, nebo ji utrhla ručku....no fakt, furt musím být ve střehu....občas si říkám, že jsme to druhé dítě naplánovali docela špatně, že možná později by měla Kristy víc rozumu...opravdu mě hrozně vycucávají obě.......odpočinu si jenom když je Kristy ve školce, to si užívám miminka a fakt se aj občas vrátím jakoby do doby jednomatky Ale v podstatě se máme moc krásně! mimo občas nějakou rýmečku nebo virózečku nás až tak nic netrápí, ťuk ťuk, a to je hlavní, ne? A jak se vede Vám, co nového? Jak to vypadá s posrpňátkovýma přírustkama? Vede si Dib ještě tabulku???aj bych se ráda mrkla Tak se mějte všichni moc hezky ještě Vám to tu trošku zahltím Kristýnka tříletá sestřičky naše rodinka |
DiasySárinka08/05 Nelinka05/08 | 58499 |
Re: ahoj po ránu5.10.2008 8:33:18
Jani děkuji
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.