| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 186  [Dalších 136 >>]
curlyhair 78844
9.11.2013 20:54:19
Jéé Nevril tak do třetice holčička, moc gratuluji. Taky jsme doufali, že by se nám po dvou rošťácích mohla poštěstit princezna, ale umíme jen kluky, takže budeme mít Jakoubka~:-D. Neřešíme to, vždyť je to dar~;(( ať je to holčina nebo klučík a bráškové už se na něj moc těší, stejně jako my. Jinak my máme váhový odhad 1400-1500g, manžel taky hned pravil, že má prcek do porodu ještě co dohánět.... Je to fakt zázrak! Jen mě trochu mrzí, že čas tak hrozně rychle letí a čas do porodu se krátí, vždyť nosit to malé v bříšku je přece krásné - i když všechny určitě uznáte někdy dost náročné. Já jsem pořád unavená jako kotě. Zrovna teď už se taky moc těším do postýlky~h~. Opatrujte se!
Nevril+Maty+Sam+Veru+bříško 30088
7.11.2013 23:41:50
jo a odhad váhy byl 1300g :), říkám si, to má ještě hodně toho na nabrání do porodu, kdy mívaj děti kolem těch 3 kil.... je to zázrak, že za 9 týdnů dítě je schopno tolik přibrat.
7.11.2013 23:39:44
ahoj holky, mám radost, že jste napsaly!!! Dojínku vítej na mat. dovolené ~x~. Já byka taky na utz a potvrdili mi holčičku, dokonce jsem tam sama to "kávové zrnko" viděla :-), doktorka byla moc vstřícná a vše mi popisovala, nakonec mi na přání udělala fotečku tváře a moc se povedla, malá je krásná už na utz :)...
Nahoře mám podobně, tedy kolem 9 kil. V poslední době bříško roste rychle, ale taky teď jím míň, není kam to dávat, děloha už posouvá žaludek... Jsem vděčná za to, že nepálí žáha a jím tadši po troškách.. Začlly mě pobolívat žebra, holt je teď bříško dost vysoko. SPím na bocích, když jsem na zádech malá kope a podle por.asistentky to není pro ni ani vhodná poloha, měla při tom rychlejší ozvy, když jsem si lehla na bok, ozvy se zklidnily... Jinak se mi vyloupl malý hemoroid, proto mě dřív tlačil konečník, teď už to netlačí.
Tak holky držím nám všem pěsti, porod a první setkání s miminkem tváří v tvář se blíží, moc moc moc se těším ~p~~z~.
Kachna79 137276
4.11.2013 20:53:38
Ahoj holky,

na posledni kontrole u midwife jsem se dozvedela, ze mam hooodne nizke zelezo (jen 110 oproti beznym cca 132), tak to vysetluje, proc jsem byla posledni dobou tak desne utahana...Tak jsem dostala tabletky a zda se mi to trosku lepsi. Taky mi pry hodne poklesly krevni desticky, tak jsem byla vcera na kontrolnim odberu.Dneska mam dalsi rande s midwife, tak doufam, ze mi rekne, ze uz je to lepsi celkove. Nevim presne, co by s tim delali, rikala, ze kdyz je malo desticek, tak je to zrejme nejaka konkretni nemoc (to jsem uz zapomnela, jak se to jmenuje :-))), ale nemyslim, ze je to neco zasadne spatnyho a nebezpecnyho, tak vlastne nevim, proc me s tim morduje...no nic, ja se nenervuju :-) Tlak mame vzornej, 100/60, mame nahore 10kg. A nejak uz asi 2 tydny nepribiram. Zacinam mit zase problem s jidlem, kdyz se najim, vetsinou je mi spatne, nekdy i zvracim. Musim si davat pozor, abych toho nesnedla moc najednou, i kdyz mam hlad. Radsi zase min a casteji...Takze mam takovou vynucenou dietu, ale nijak mi to nevadi :-) Uz mame tak nejak vsechno pomalu pripraveny, postylku, povleceni, deku do kocarku, obleceni asi az do 3 let :-), plenicky, kremicky, objednali jsme kocarek a autosedacku, jeste resime prebalovaci pultik, mame uz vybranej na trademe (jako u nas aukro). Tak snad ho vyhrajem :-).Stehovani planujeme, ale az pristi rok, zacatek tu zvladnem, navic v cervnu odlitame do CR na 3 mesice, uz mame letenky :-) A jsme o 5000NZD lehci...(to je cca 75tis Kc :-()V nedeli jsme byli na prvnim predporodnim kurzu, bylo to moc prima, je nas tam dohromady 12 paru a vsichni cekaji 1.miminko mezi 15.12. a koncem unora. Vedou to zkuseny midwife a byla to vazne zabava, je videt, ze se tomu venujou uz hooodne dlouho a ze maji svoji profesi opravdu radi. Celkem tam pujdem 7x plus pak po Novym roce jsou jeste 2 srazy - povetsinou uz s miminkama :-) Na materskou pujdu az 20.12. - to je 3 tydny pred terminem. To je teda plan, ale pokud by mi nebylo dobre, pujdu driv. Pristi vikend vyrazime na posledni dovolenou bez "kriklouna" :-), jedeme na tyden na nadherny mistecko tady na Zelandu, tak doufam, ze uz bude teplicko a ze se vycachtame i v mori trosku...jinak budem chodit na ryby, maly prochazky, projedem se vlackem, proste budem delat samy prijemny veci. Tak se moc tesime.
Jinak ty moje krecaky na nohach zatim tolik nezlobi, nehorsi se to, neboli mne, proste jen jsou a zatim mi nohy jeste tak moc neotykaj, nektery dny je to docela fajn. Co se tyka bolestivych krecaku mezi nohama - ani to se nijak nehorsi, obcas to zaboli, spis kdyz udelam nejakej konkretni pohyb, pri vstavani ze zidle nebo z postele nebo kdyz se prevaluju z boku na bok...ale rozhodne se to da vydrzet. Takze asi porad dobry :-))) Obcas mne boli zada, ale pomuze kdyz se projdu nebo kdyz si naopak na chvilicku lehnu. Spat muzu porad jeste i na zadech, coz me prekvapuje...ale spim casteji spis na bokach, to je rozhodne pohodlny. Tak to je tak zhruba souhrn novinek :-)
Opatrujte se a at vam to pekne utika a bez neprijemnych zazitku!!
Hadice a hadi 94577
30.10.2013 15:21:11
Zdravím všechny! Vítám nově příchozí. Marchy, stydká kost mě bolí taky, co jsem se ptala, nic se s tím nedá dělat, musí se to vydržet.
Já už jen taky do konce týdne, pak jsem konečně doma. Moc se těším, že konečně začnu chystat věci pro mimčo. Já jdu na utz až příští týden, jsem taky zvěda na váhový odhad. Tak se opatrujte!
Dojinek+Terka11/06+Lucka12/13 39104
30.10.2013 12:18:51
Ahoj holky,
tak dnes jsem měla poradnu konečně mi potvrdila tu holku tak jsem ráda, že už vím. Jinak váha odhadem 1950 g v 31tt to mi přijde dost tak snad to nebude nějaké 4 kg dítě :-D. Já mám nahoře už 15 kg a stále oteklé nohy a hlásím, že zítra jsem poslední den v práci pak dovolená a nástup na MD. cítím se super a těším se jak si doma odpočinu a nachystám věci pro mimčo. A co vy jak se daří?
30.10.2013 9:56:28
Marchi já jsem obecně dost unavená a ráda si chvilkama během dne lehnu. Tlak mám toto těhotenství asi celkem dobrý, kolem 106 na 60 což mívám i mimo těhu. Dávám si každý den jednu kávu...
My teď chystáme stěhování rekonstruujem byt do kterého půjdem a který je menší, tak mě trochu dělá starosti jak se tam vejdeme. Ale už se těším, až tam už budem a ubyde mi polovina práce... Zrovna s dětmi trávím prázdniny tak, že dělám barevné tónování zdí. Není to taková fuška jako malování, ale fuška to je. Děti si do pokojíčku kreslí rybičky a to je moc pěkné ~:-D. Taky čekám třetí dítko a taky mám ten pocit, že tělo dostává zabrat. Přesto se těším, když vidím naše děti, jsou krom manžela to nejhezčí, co mi život přinesl ~x~ a to stojí za nějaké to nepohodlí... Teď se mi zanítilo prso, taková ta zatrdlinka co bolí...znám to z kojení, ale že to přijde už v těhotenství...hi hi. tělo se už prostě chystá, zbývá jen deset týdnů do porodu, tak asi trénuje.
curlyhair 78844
29.10.2013 21:31:59
Díky za milé přivítání~;). 8 kg navrch fakt není moc, to já mám už 14, ale neřeším to. Trápí mě spíš ty bolesti kostrče a zepředu. Doktorka mi říkala, že je to nejspíš tím jak se mi pomalu rozvolňuje pánev a tím, že prcek je hlavičkou dolů a víc asi tlačí na stydkou kost. Nejspíš i to, že už čekám třetí a tělo už není tak pevné. Nezbývá než to vydržet. Chodila jsem cvičit pilates, ale naposledy mě ta kostrč po tom dost bolela tak jsem skončila a cvičím si jen občas doma. Holky máte některá nízký tlak? Já ho měla vždycky a mám i teď, ale v posledních dnech se mi dost točí hlava, jsem unavená, taková malátná - občas se cítím jako opilá~t~... a je to celkem nepříjemné.
25.10.2013 9:40:41
Vítám tě Marjánko, to je zvláštní, kolik je nás tu početných rodin ~:-D. Třetí dítko tady čekáme už asi tři maminky nebo čtyři? To je hezký :). Aspoň bude dost dětí...a dourejme i dost šťastných rodičů ~b~.
S tou kostrčí je to asi svízelné, je dobře, že už jsi doma. Určitě nezvedat nic těžkého a pozor i na chůzi po schodech... Tak držím pěsti.
Já jsem teď v pohodě, mimčo se v poslední době hodně hemží, bolívaj mě záda, to vždycky přejde díky cvičení jógy, na které chodím dvakrát týdně. Nahoře mám 8 kg,, a připadám si jako kulička už ~w~, přitom to asi není moc.
curlyhair 78844
23.10.2013 13:17:05
Nazdárek~3~ holky, můžu se k Vám přidat? Máme 2 kluky (8 a 5,5) a 10.1.termín na třetího klučíka. Sice jsme trošku doufali, že by to do třetice mohla být holčička, ale nic si z toho neděláme a jsme rádi, že je vše v pořádku a mimčo je zdravé. Jinak do práce už nechodím, už si užívám doma. Zaujala mě tady ta informace o křečácích.... taky mě totiž dost trápí bolesti v podbřišku až mezi nohama a taky kostrče. Když déle sedím nebo naopak chodím anebo v noci když jdu na wc, tak se sotva rozejdu. Myslíte, že by pomohlo třeba nějaké cvičení (alespoň na tu kostrč)? Zítra jdu k doktorce tak se s ní musím poradit, drží mě to takto asi třetí týden a do porodu je ještě dost dlouho.... jau teď jsem od malýho dostala pěknej kopanec pod žebro.... to asi proto, že si tady stěžuju~t~. Zatím přeji všem krásné těhotenství a těším se na Vás. Marijánka
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 186  [Dalších 136 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.