| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Bipolární afektivní porucha

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1151  [Dalších 1071 >>]
kousavá 149529
13.1.2016 14:47:40
Nemáš za úkol mě potěšit :)
Jinak co se týče fyz. vad plodu - to právě doktorka řešila. Nesměla bych otěhotnět "jen tak", protože moje současné léky jsou - ty jo, teď si na to slovo nevzpomenu - prostě můžou poškodit plod (nějaké srdeční vady a další věci) nebo vysoce zvyšují riziko potratu.
Takže to je další věc, co mě fakt děsí. Dědičnost psych. poruchy a event. i nějaká fyzická kvůli lékům a v neposlední řadě to, že bude špatné období, přesně jak píšeš, a já budu v blázinci na stabilizaci.
- odpověď na Margotku (? doufám)
margotka78 alias shit-roller 108560
13.1.2016 14:43:55
Moje jedna známá má taky BaP - je jí přes 70. Tam byl spouštěč před 20 lety syndrom vyhoření ze zaměstnání ( středoškolská učitelka) a špatné manželství ( nakonec se s ní rozvedl).
Její syn nevypadá, že by něco zdědil..
ALe vzpomínám si, že vyprávěla, údajně její děda prý když byla malá byl takový hodně melancholický, často seděl, obličej v dlaních. Tak zřejmě...
13.1.2016 14:40:50
Tak my jsme takové celkově nervově labilní rodina. Ale dá se s tím žít. Já jsme mnohem flegmatičtější než třeba moje matka, syn teď v pubertě už taky. Ale jako dítě byl dost úzkostný, pořád kvůli něčemu řval a pořád se potřeboval ujišťovat, že to ,co se po něm chce, chápe a dělá správně...V souvislosti s jinou léčbou se mu rozjely nějaké neurologické příznaky, tiky, pak ty obsese. Léčen byl cca 3 roky AD ( Sertralin), teď už je bez léků.
Takže spouštěčem byla jiná náročná léčba.( A co si vzpomínám, tak úplně první příznaky těch tiků měl s nástupem do 1. třídy, zřejmě stres spojený se školou..)
kousavá 149529
13.1.2016 14:39:27
Mandelinko - téměř jisté nemocné dítě je celkem dost přehnané. Možnost zdědění je prý kolem 20 procent. Ale přesně to je největší bubák v mém rozhodování. Dědičnost.
kousavá 149529
13.1.2016 14:35:54
jentakj
takže to vypadá, že když byly problémy a nápor (což rodičovství je), bylo pro ni těžké to zvládnout? Měla partnera tenkrát?A teď když odpadlo rozhodování, zodpovědnost a tak, je to lepší?
Díky.
13.1.2016 14:35:22
No jasně ~;)
Touha mít dítě je prostě dána. Chápu to. Jakkoli si to člověk rozumově odůvodňuje...
kousavá 149529
13.1.2016 14:33:22
Margotko, právě to mě děsí - ta dědičnost. Pátrala jsem u nás v širé rodině - jsem asi u nás první s touto diagnózou, ani žádné jiné poruchy jsme neměli, ale nevím, jestli lidi ve věku mojí babičky by přiznali, že byl v rodině "blázen" nebo "chabrus na nervy", že. Ale u BAP je dědičnost vysoká. A nevím, jestli se vnitřně uspokojím argumentem, že i jiné nemoci jsou dědičné.
A u vás, když jste zaléčení - je všechno v pohodě? Jsou nějaké spouštěče? (odpověď na svou otázku bych si mohla najít na netu, ale zajímá mě osobní zkušenost)

Merylin5 68735
13.1.2016 14:31:54
Podle toho, co píšeš, bych dítě měla. I kdyby se tvůj zdravotní stav zhoršil, on je zřejmě schopen a ochoten se postarat o vás oba. A dědičnost - riziko tu je, ale dá se s tím žít.
13.1.2016 14:31:06
A teď si uvědomuji, že s námi do MC chodila babička s vnoučkem. Dcera byla dlouhodobě hospitalizovaná po porodu právě pro tuto nemoc ( nemohli po porodu dlouho vyladit léky na BaP) a syn se bohužel narodil s velkým rozštěpem, takže ještě kromě té stabilizace maminky museli doktoři hned řešit několik operací toho chlapečka v Praze. Jinak tam de facto fungovala v péči o toho klučíka babička na 100 %.
Asi jsem tě nepotěšila..~:(
Lassiesevrací 134328
13.1.2016 14:29:32
Mandelinko, tvoje maminka preci taky nebyla uplne zdrava. Resila jsi moznost, ze by deti mohly neco podedit?
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1151  [Dalších 1071 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.