| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Asii

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 476  [Dalších 386 >>]
Aneta
  • 
11.9.2008 21:18:46
Ahoj maminky,
chtela bych se zeptat, jestli jste nektera nezila nebo nezijete v Indii, ve meste Hyderabad. Ja tam odletam za 14 dni i se 6letym synem.Manzel tam pracuje a vypada to asi na rocni pobyt.Dekuji za kazdou informaci.
Kamila z Klokanova 82699
11.9.2008 14:59:55
Moje dcera Elishka se narodila v Sydney. Na plavani v krytem bazenu zacala chodit kdyz ji byly 4 mesice, byla nejmladsi. Vzdycky se ji ve vode moc libilo. Momentalne zijeme v Singaporu a Elishka je ve vode kazdy den. Ma nafukovaci kridelka a plave jako drak a to i v hluboke vode. Jsou ji necele dva roky a vsichni se divi ze se vubec neboji vody.:-)
IlonaK2+Verunka+Ondrášek 13705
17.7.2008 8:19:42

Milé maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli tu není některá znalá poměrů v Indonésii. Mám tam asi někde kamarádku (pokud nezůstala nakonec v Evropě) a protože ji už dlouho bezvýsledně hledám, chtěla jsem se zeptat na toto: používají v Indonésii třeba ICQ, nebo Skype nebo jakýkoliv jiný podobný komunikační program, přes který bych mohla najít ji nebo jí přibuzné? Je to hledání jehly v kupce sena, jenže ona mi za to stojí. Budu moc ráda za jakékoliv tipy.

Přímo má rodinu v Jakartě.

Děkuji.
Hudba Ainur 3111
2.7.2008 23:50:40
Milé zahraniční maminky,

chodíte se svými miminky a batolátky na kurzy plavání kojenců? Píšu o tom diplomku a potřebovala bych získat co nejvíc informací, jak se kde ve světě plave. A vy jste jako přímé účastnice ty nejpovolanější osoby. Najde se tu někdo, ochotný si se mnou vyměnit pár mailíků? Opravdu vás nezdržím dlouho.

Moc děkuji za pomoc,
Camm
maruschka.aja04.paja07 18767
20.6.2008 15:53:38
Ivano,
velke gratulace k narozeni chlapecka !

Po velkem hledani jsme nasli pro moji starsi (4) malou francouzskou skolicku a zaroven je na waiting listu do Francouzske mezinarodni skoly .. chodit zacne ale az v zari, umistit dite do skolky behem skolniho roku neni uplne jednoduche. nasla jsem neco jen na 3 odpoledne a jeste s aj a cinstinou, tak jsem to nakonec vzdala. i tak ma uz 3 jazyky, tak ji hned po stehovani nechci zacit motat hlavu jeste dalsim jazykem.

Zkus kouknout na www.landscope.com nebo www.hongkonghomes.com to ti pomuze si udelat obrazek o kvalite a cene bydleni v hk. Jsou tam take info o skolach, atd.

Hezke prazdniny (ja odletam do Cech uz zitra) a at miminko hezky roste!
Ivana
  • 
16.6.2008 1:58:48
Ahoj Maruschko,
rozhodnuti zatim nejsme. Manzel pred tremi tydny mluvil s jednim budoucim nadrizenym a ten mu take rekl, at se nejprve prijedeme podivat a pak se rozhodneme, co a jak dal. Me to prijde od nich moc fajn, ze nas do niceho netlaci. Asi sami citi rozdil, hlavne rikali, ze bydleni pro nas bude trochu sok.
Ja se stehovani a noveho zacinani nebojim, spis me prave strasi ptaci chripka a jine potvory.
Uz se ale tesim na zari. Chceme jet na par tydnu do Cech a vezmene to pres HK. Asi zustaneme jen 4 dny, ale snad i tak neco malo pozname a ulehci to nase rozhodnuti.
Ty pracujes v HK nebo tvuj manzel? Jak dlouho zustanete? Tvoje starsi tam chodi nebo bude chodit do nejake skolky?
Ja stale nemam zjisteno moc informaci, protoze poslednich par tydnu jsem byla v nemocnici kvuli rizik. tehotenstvi, ale dovezla jsem si domu krasneho klucika, takze momentalne se moc nezastavim :))

maruschka.aja04.paja07 18767
14.6.2008 16:27:15
ivano,
tak uz jste se rozhodli - stehujete se do hong kongu nebo ne?
.. ja mam za sebou prvni dva mesice tady a doufam, ze je to nejhorsi za nami .. vse v byte rozbite, privalove deste, opet pry vyskyt ptaci chripky ..
jinak hong kong velka pohoda ;-)
Ivana
  • 
6.5.2008 23:40:53
Ahoj Annaj,
diky za par informaci, pomuze me vsechno. Ja se ted od manzea dozvedela, ze behem par tydnu staci jen odpovedet, jestli by mel o praci v HK zajem, ale na definitivni rozhodnuti ma az par mesicu. Sam budouci zamestnavatel nam doporucil, priletet se podivat do HK a rozhodnout se podle toho, co uvidime a jak se tam budeme citit. Takze to v zari vypada na tydenni dovolenou v HK, po ceste domu do CR. Taky nas upozornoval na jine podminky bydleni, hlavne, co se prostoru tyce. Ted mame domek se zahradou, zadny prepych to neni, ale je prostorny a pro dve deti idealni. No, na vysi najmu taky upozornoval (asi pulka manzelova platu), ale pry ostatni veci jsou zase levnejsi nez tady v A., zdravotni pojisteni za nas plati zamestnavatel. Take pry muzeme hodit do jazykoveho kurzu, coz predpokladam, bude docela sranda, az nas deti prevalcuji s jejich "mladym, cerstvym" mozeckem :) Zatim jsme docela nadseni do HK jit, ale to se jeste muze nekolikrat zmenit :)
Diky moc za odpoved, mejte se.

Ivetka
  • 
6.5.2008 13:42:48
Ahoj maminy, posilam vsem co sem nakukuji z daleke Asie slunecny pozdrav z naseho krasneho, obycejneho Ceska.

Ale proc pisu, jestli mezi vami neni nekdo kdo zije nebo zil v Koreji. Zajimajo by me neco o jejich kulture, mame nove korejske sousedy.. radi bychom se s nimi spratelili ale nechceme zacit nejakym brutalnim "fo-pa". :-)))) Kdyby byl nekdo znaly a ochoten neco pisnout budu moc rada.

Annaj 33273
6.5.2008 10:22:02
Ivano,

v HK nežijeme, ale byli jsme tam na dovolené s dětmi. Takže nejsem schopna poskytnout odpovědi na všechny otázky, ale mohu potvrdit, že HK je plný smogu, hluku a všude proudí davy lidí. Do Nových Teritorií jsme nezavítali, ale bydleli jsme na nedalekém ostrově a bylo to v tomto ohledu super. Předpokládám tedy, že mimo centrum jsou "životní podmínky" podstatně lepší. Měla jsem dojem, že běžný život v HK je takový více evropský a méně kulturně šokující než v kontinentální Číně. Více než z kulturních rozdílů byste zažili šok z cen. :-D Navíc jazyková bariéra téměr nulová (předpokládám, že mluvíte anglicky). Síť místní dopravy je opravdu hustá a dá se dostat docela rychle a pohodlně z jednoho konce města na druhý. Navíc nejsou hromadné prostředky přecpané lidmi, tak jako třeba v Shanghaji. Cestování autem po městě je pro silné nátury. Úzké, strmé ulice, spousta aut, křižovatek. Co se týká dětí, tak jsme měli možnost mluvit jen s jednou rodinou a ti bydleli v centru. Obě čínské děti (4 a 6 let) chodily do obyčejné školky v centru a mluvily bezvadnou angličtinou s britským akcentem.

Já bych určitě neváhala a využila příležitosti. Přeji snadné rozhodování.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 476  [Dalších 386 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.