Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Aneta |
• |
11.9.2008 21:18:46
Ahoj maminky,
chtela bych se zeptat, jestli jste nektera nezila nebo nezijete v Indii, ve meste Hyderabad. Ja tam odletam za 14 dni i se 6letym synem.Manzel tam pracuje a vypada to asi na rocni pobyt.Dekuji za kazdou informaci. |
Kamila z Klokanova | 82699 |
11.9.2008 14:59:55
Moje dcera Elishka se narodila v Sydney. Na plavani v krytem bazenu zacala chodit kdyz ji byly 4 mesice, byla nejmladsi. Vzdycky se ji ve vode moc libilo. Momentalne zijeme v Singaporu a Elishka je ve vode kazdy den. Ma nafukovaci kridelka a plave jako drak a to i v hluboke vode. Jsou ji necele dva roky a vsichni se divi ze se vubec neboji vody.
|
IlonaK2+Verunka+Ondrášek | 13705 |
17.7.2008 8:19:42
Milé maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli tu není některá znalá poměrů v Indonésii. Mám tam asi někde kamarádku (pokud nezůstala nakonec v Evropě) a protože ji už dlouho bezvýsledně hledám, chtěla jsem se zeptat na toto: používají v Indonésii třeba ICQ, nebo Skype nebo jakýkoliv jiný podobný komunikační program, přes který bych mohla najít ji nebo jí přibuzné? Je to hledání jehly v kupce sena, jenže ona mi za to stojí. Budu moc ráda za jakékoliv tipy. Přímo má rodinu v Jakartě. Děkuji. |
Hudba Ainur | 3111 |
2.7.2008 23:50:40
Milé zahraniční maminky,
chodíte se svými miminky a batolátky na kurzy plavání kojenců? Píšu o tom diplomku a potřebovala bych získat co nejvíc informací, jak se kde ve světě plave. A vy jste jako přímé účastnice ty nejpovolanější osoby. Najde se tu někdo, ochotný si se mnou vyměnit pár mailíků? Opravdu vás nezdržím dlouho. Moc děkuji za pomoc, Camm |
maruschka.aja04.paja07 | 18767 |
20.6.2008 15:53:38
Ivano,
velke gratulace k narozeni chlapecka ! Po velkem hledani jsme nasli pro moji starsi (4) malou francouzskou skolicku a zaroven je na waiting listu do Francouzske mezinarodni skoly .. chodit zacne ale az v zari, umistit dite do skolky behem skolniho roku neni uplne jednoduche. nasla jsem neco jen na 3 odpoledne a jeste s aj a cinstinou, tak jsem to nakonec vzdala. i tak ma uz 3 jazyky, tak ji hned po stehovani nechci zacit motat hlavu jeste dalsim jazykem. Zkus kouknout na www.landscope.com nebo www.hongkonghomes.com to ti pomuze si udelat obrazek o kvalite a cene bydleni v hk. Jsou tam take info o skolach, atd. Hezke prazdniny (ja odletam do Cech uz zitra) a at miminko hezky roste! |
Ivana |
• |
16.6.2008 1:58:48
Ahoj Maruschko,
rozhodnuti zatim nejsme. Manzel pred tremi tydny mluvil s jednim budoucim nadrizenym a ten mu take rekl, at se nejprve prijedeme podivat a pak se rozhodneme, co a jak dal. Me to prijde od nich moc fajn, ze nas do niceho netlaci. Asi sami citi rozdil, hlavne rikali, ze bydleni pro nas bude trochu sok. Ja se stehovani a noveho zacinani nebojim, spis me prave strasi ptaci chripka a jine potvory. Uz se ale tesim na zari. Chceme jet na par tydnu do Cech a vezmene to pres HK. Asi zustaneme jen 4 dny, ale snad i tak neco malo pozname a ulehci to nase rozhodnuti. Ty pracujes v HK nebo tvuj manzel? Jak dlouho zustanete? Tvoje starsi tam chodi nebo bude chodit do nejake skolky? Ja stale nemam zjisteno moc informaci, protoze poslednich par tydnu jsem byla v nemocnici kvuli rizik. tehotenstvi, ale dovezla jsem si domu krasneho klucika, takze momentalne se moc nezastavim :)) |
maruschka.aja04.paja07 | 18767 |
14.6.2008 16:27:15
ivano,
tak uz jste se rozhodli - stehujete se do hong kongu nebo ne? .. ja mam za sebou prvni dva mesice tady a doufam, ze je to nejhorsi za nami .. vse v byte rozbite, privalove deste, opet pry vyskyt ptaci chripky .. jinak hong kong velka pohoda ;-) |
Ivana |
• |
6.5.2008 23:40:53
Ahoj Annaj,
diky za par informaci, pomuze me vsechno. Ja se ted od manzea dozvedela, ze behem par tydnu staci jen odpovedet, jestli by mel o praci v HK zajem, ale na definitivni rozhodnuti ma az par mesicu. Sam budouci zamestnavatel nam doporucil, priletet se podivat do HK a rozhodnout se podle toho, co uvidime a jak se tam budeme citit. Takze to v zari vypada na tydenni dovolenou v HK, po ceste domu do CR. Taky nas upozornoval na jine podminky bydleni, hlavne, co se prostoru tyce. Ted mame domek se zahradou, zadny prepych to neni, ale je prostorny a pro dve deti idealni. No, na vysi najmu taky upozornoval (asi pulka manzelova platu), ale pry ostatni veci jsou zase levnejsi nez tady v A., zdravotni pojisteni za nas plati zamestnavatel. Take pry muzeme hodit do jazykoveho kurzu, coz predpokladam, bude docela sranda, az nas deti prevalcuji s jejich "mladym, cerstvym" mozeckem :) Zatim jsme docela nadseni do HK jit, ale to se jeste muze nekolikrat zmenit :) Diky moc za odpoved, mejte se. |
Ivetka |
• |
6.5.2008 13:42:48
Ahoj maminy, posilam vsem co sem nakukuji z daleke Asie slunecny pozdrav z naseho krasneho, obycejneho Ceska.
Ale proc pisu, jestli mezi vami neni nekdo kdo zije nebo zil v Koreji. Zajimajo by me neco o jejich kulture, mame nove korejske sousedy.. radi bychom se s nimi spratelili ale nechceme zacit nejakym brutalnim "fo-pa". ))) Kdyby byl nekdo znaly a ochoten neco pisnout budu moc rada. |
Annaj | 33273 |
6.5.2008 10:22:02
Ivano,
v HK nežijeme, ale byli jsme tam na dovolené s dětmi. Takže nejsem schopna poskytnout odpovědi na všechny otázky, ale mohu potvrdit, že HK je plný smogu, hluku a všude proudí davy lidí. Do Nových Teritorií jsme nezavítali, ale bydleli jsme na nedalekém ostrově a bylo to v tomto ohledu super. Předpokládám tedy, že mimo centrum jsou "životní podmínky" podstatně lepší. Měla jsem dojem, že běžný život v HK je takový více evropský a méně kulturně šokující než v kontinentální Číně. Více než z kulturních rozdílů byste zažili šok z cen. Navíc jazyková bariéra téměr nulová (předpokládám, že mluvíte anglicky). Síť místní dopravy je opravdu hustá a dá se dostat docela rychle a pohodlně z jednoho konce města na druhý. Navíc nejsou hromadné prostředky přecpané lidmi, tak jako třeba v Shanghaji. Cestování autem po městě je pro silné nátury. Úzké, strmé ulice, spousta aut, křižovatek. Co se týká dětí, tak jsme měli možnost mluvit jen s jednou rodinou a ti bydleli v centru. Obě čínské děti (4 a 6 let) chodily do obyčejné školky v centru a mluvily bezvadnou angličtinou s britským akcentem. Já bych určitě neváhala a využila příležitosti. Přeji snadné rozhodování. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.