| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Krkavčí matky v modrém

Krkavčí matky neřeší vyváření lahviček dvouletým dětem, dopřejí svým potomkům pobyt v jesličkách či školkách, návštěvu prarodičů či tet, neděsí se hlídacích koutků.. Rády vyrazí za zábavou i samy, a přesto své děti nade vše milují... Nebo sbalit bágl a hurá s dětmi třeba do do hor - proč ne???!!! :-) Patříte mezi lidi, kteří si rádi popovídají s kýmkoliv a o čemkoliv? A hlavně bez předsudků?.... Pak jste tu správně.

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 36632  [Dalších 36532 >>]
bejbina 40948
7.1.2014 16:59:51
Káťo, on si šetřil na mobil. Měl si ho kupovat po vánocích s tím, že mu na něj přispějeme. Teď bude mít peníze na kredit, protože kapesné mu zvýšit nemíníme. Má tedy o 10 kč míň. 30,- Kč na týden. V tomhle je zvýhodněná Lucka, že je o rok mladší a má to samé.
bejbina 40948
7.1.2014 16:56:54
Já mu nehodlám tablet ani noťas kupovat. Doma je stolní počítač, na kterým hrát může a stačí mu. Samozřejmě hrát může přiměřeně času a zásluhám. Teď jsem ještě jeho čas strávený u pc vylepšila podmínkou rovnátek. Ale zase je jediný ze třídy, který nemá nic. On si nestěžoval, on jen konstatoval. Ví, že i kdyby měl k dispozici cokoliv načem by mohl hrát, tak mu stejně neumožníme hrát celý dne. Tak proč mu to vlastně nadělovat? A je to opravdu normální běžná výbava 10 letého kluka?
Káťa,2 kluci 2562
7.1.2014 16:22:25
Bejbino, u nás je to tak, že když potomci chtějí nějakou z našeho pohledu nadstandardní elektroniku, je to otázka jejich osobních investic, tzn. "našetři si a kup". Při kapesném odpovídajícím třídě s nulou na konci (tzn. čtvrtá třída 40 Kč týdně atd.) to není jednoduchý úkol, ale na druhou stranu.....~;)
S mobilama je to tak, že když jednomu jeho dotykáč ukradli (či ho ztratil - to se nám nepovedlo zcela identifikovat), nafasoval náhradní tlačítkový a šlus. Výjimkou byla alternativa k mobilu, který jsem vyprala....tam to šlo dotykáč za dotykáč, protože viník byl zcela jasný~t~

Slýchávám věty typu: VŠICHNI ve třídě mají..... V tomto směru ale trpím selektivní hluchotou.

Ale kluci jsou nároční "jenom" na počítače, protože aby jim tam běhaly hry, které hrají, "potřebují" stroj adekvátní úrovně. Ale i tam funguje podílnictví z jejich strany. Teď hradili třetinu ze svých úspor.
Eržika. 36295
7.1.2014 10:14:29
Bejbino, záleží na škole (na prvním stupni u nás toto není).
A pak na dítěti.

T. chtěla jenom samé měkkouše, navrch dostala multifunkční kulmu. Mobil jí stačí tlačítkový, ale s kartou na hudbu - bez sluchátek nevylézá.

O. chtěl dotykáč, ale má na něm také hudbu a také filmy, a hrozně rád fotí. Hry dáme taky, ale není to priorita.

O. baví vycházky, výlety, fotí, běhá... pro T. je to už trapárna a opruz - místo extra výletového silvestra s Libnetem (příhraniční jízdenka) radši byla u babičky a gaučinkovala.
Ale hry hrají rádi oba. ~;)
Eržika. 36295
7.1.2014 10:09:26
Káto, máme JEDEN noťas. Zájemců samozřejmě mnoho. ~;)

bejbina 40948
7.1.2014 8:58:19
Když se dostáváme k televizi, noťasům....televize mě nepálí, nechci a necítím potřebu. Informace si selektivně vybírám na netu, co chci shlédnu na počítači, ale....
Nejde ani o televizi, ale o to co mají děti. S velkou slávou H. dostal od Ježíška telefon. Původně jsme chtěli koupit spíš něco co by vydrželo (i když choťovo zednický evolvák šel potřetí do záruční opravy :-©), ale pod tlakem dnešní doby jsme koupili dotykáč. Dobře. Mobil jsme koupili hlavně proto, že už se pohybuje sám po městě a leckdy se hodí být s ním v kontaktu. Tedy přesněji s nimi. V 80% jsou s L. spolu a když nejsou, je L. někde pod dozorem na kroužku. Mobil je zdůvodnitelný. Včera první den školy. Tak co dostali spolužáci? 2x tablet, 14x notebook. Proč? Nevidím, že by si H. nějak intenzivně na pc vyhledával informace do školy, či používal počítač k výuce. V 98% hraje. Ptala jsem se H., jestli ještě někdo dostal deskovou hru. Jeden spolužák. Silvestr. Dospělí v garáži, děcka v baráku. Dostihy, mikádo, monopooly... dokud nepřijela holčička s tabletem. Pak hádky.
Proč o tom píšu. Připadá mi, že naše děcka se díky našemu přístupu začínají vyčleňovat z kolektivu. Ale nechci se nechat semlít a kupovat tablety či noťase proto, aby se naše děti vyrovnaly ostatním dětem. Připadá mi to zbytečné. A pak vidím H., jak vysedává doma a nemá kam jít. L. má kliku, že ke známé paní chodí vnučka a ta je u nás neustále, protože s L. kamarádí. Holky si sedly, ale zase.... tady je to jedna jediná kamarádka. Nevidím tu děti na hřišti. Jsou tu prťata na písku a puberťáci cca 16 let, kteří přes den honí mičudu a večer poslouchají muziku a popíjejí. Ale H. a L. věk...nic. Kde ta děcka jsou? Občas mám pocit, že ty naše budeme chodit venčit ještě v 15 letech. Na hřišti jsou tu i děti H. a L. věku vidět jen tak květen a červen. Když začne být hezky a do prázdnin. Pak nic. Nebo je to možná tím, že si tu s chotěm žijeme sami pro sebe. Negrilujeme, nevysedáváme se sousedy a tím pádem jsou naše děti mimo.
No, měla jsem se v dětství líp. Měla jsem partu, s kterou jsem si hrála na indiány, chodila se koupat na rybník, vykouřila první rákos se slámou, pak první cigaretu, vypila první flašku vína. Funguje to takhle dneska ještě někde? Třeba jen blbě bydlíme. :-)
Káťa,2 kluci 2562
6.1.2014 23:20:46
Erži, já vidím 80 % filmů v notebooku, výhodou je, že můžu sledovat děj z vany, v posteli.....~;)Navíc televize neumí vkládat titulky, takže je v řadě případů zcela nepoužitelná.
Eržika. 36295
6.1.2014 22:01:27
Mě se líbil Nebel. ~;)

A jinak jsem nic neviděla - tedy parní mašinu a žijící skanzen jo, ale televizi nééé. Sice zvažujeme nákup, ale jen zvažujeme...
Káťa,2 kluci 2562
6.1.2014 19:25:24
Bejbino - to jsou dobré zprávy~g~
Co se filmů týče, můžu doporučit ještě:
ABOUT TIME (od režiséra Lásky nebeské, u nás - netuším proč - název překládají jako LÁSKY ČAS~d~).
A když jsem u nenáročného žánru, líbila se mi i VELKÁ SVATBA.
A ze starších a nikoliv komediálních věcí pak POŠLI TO DÁL.
Teď plánuju éru Woodyho Allena a těším se na BLUE JASMINE.
Čarodějka... 29409
6.1.2014 14:01:39
Tak já co teď v poslední době viděla a moc se mi líbilo, bylo:
Millerovi na tripu
Machři 1
Machři 2

Tak to jsem se fakt pobavila a nasmála.... :-)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 36632  [Dalších 36532 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.