| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Císařský řez

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 14610  [Dalších 14510 >>]
Len 108740
15.6.2017 18:38:16
Alco, presne tak. Ja jsem dusi domarodka, ale zaroven jsem pro absolutni moznost volby jak kvuli te psychice, tak i z toho prosteho duvodu, ze je to telo te zeny a nikdo jiny by o zpusobu porodu rozhodovat nemel nez ona sama. Pro mne osobne jsou jen dve prijatelne varianty, bud prirozeny porod (prirozeny neznamena prirozenou cestou, ale porod zcela bez zasahu) a nebo cisar. Ten zbytek jsou z meho pohledu hokusy pokusy co matka a dite vydrzi.
Alca 145121
15.6.2017 18:34:55
Tragiko, rozřezané břicho je rozřezané břicho. i když bezdětná, měla jsem ho řízlé 2x, 1x v místě podobném umístění jizvy po CS. Ta rekonvalescence (doba, než se tělo dostane do formy) prostě je delší a v ideálním případě bys minimálně 6 týdnů neměla zvedat nic těžšího než 2 kg (což je pos ekci v podstatě nemožné), jinak hrozí vznik kýly. Subjektivně jsi se mohla cítit ok, ale tomu tělu ta rekonvalescence prostě trvá, protože bylo proříznuto poměrně slušné množství vrtsev. A to už nemluvím o tom, že v případě vainálního proodu můžeš klidně znovu otěhotnět po šestinedělí, po sekci si musíš dát alespoň rok odstup.... To taky svým způsobem vypovídá o rekonvalescenci těla....
K_at 121378
15.6.2017 18:32:14
Tragiko, tak buď ráda. Já byla 14 dní v prdeli. A první tyden úplně v háji.
Alca 145121
15.6.2017 18:30:41
V Podolí je CS nakloněný dr. Krofta, nedávno s ním byl rozhovor v lidovkách.... Shodou okolnostíř eší i problémy s inkontinencí, takže pokud by k němu šla zakladatelka s tímto problémem, mohl by pak "pomoct" se sekcí.....

Jinak taky nechápu, proč není možnost si CS zvalot a zaplatit. ve výsledku by si ho zase tolik rodiček nevybralo (většinou jsou odhady obdobné jako u počtu žen, co by za všech situací rodily doma) a pokud argumentujeme, že pro porod je důležitá psychika rodičky, pak si musíme uvědomit, že pokud má někdo z porodu fakt hrůzu, tak je ta sekce od začátku lepší nápad.....
Tragika 61116
15.6.2017 18:27:40
Prosím vás, jak jste přišly na to, že je po CS delší rekonvalescence? Rodila jsem v pátek a v pondělí jsem byla doma. Od soboty jsem měla dítě u sebe na pokoji a o vše jsem se sama starala. Týden po CS jsem fungovala jako před ním. Do zpěvu mi nebylo 24 hodin po CS, ale pak už bylo vše OK.
Sam01 129844
15.6.2017 16:47:41
Nevim nic o tom, ze by š dal Cisarsky rez delat na prani. Zase tak banalni zakrok to neni. Naopak nese sebou znacna rizika. Deti jsem mela 4320 syn a 3850 dcera. Syna jsem rodila normalne a dceru, kdyby nebyla KP bych rodila taktez normalne. Dite techto velikosti je sice narocnejsi porodit, nez nejakeho dvoukiloveho drobecka, ale neni tam indikace k cisari. Tedy pokud nemas extremne uzkou panev, nebo uz jsi nerodila cisarem.

Ja fakt nechapu co to je za modu vyzadovat dobrovolne brisni operaci. 🤔👎
Žžena 83005
15.6.2017 14:01:12
Tak mne po přirozených porodech bolelo několik týdnů úplně všechno, jako fakt celý tělo, ale za bernou minci považuju, že jsem nepotřebovala narkózu, kanyly, nemám díru v břiše s potenciálním rizikem pro další těhotenství, mohla jsem hned domů (oba porody ambulantně) a být nonstop s dítětem.
zerat 18305
15.6.2017 13:54:27
Tuten. moje ségra první porod - rodila 3 dny - otřesné, šílené, neotevírala se, rvali ji kleštičkami... otřesné - měla fóbii z porodu.
Já jsem šla v podstatě v jejích šlépějích - čípek se nezkracoval, dítě 10 dní přenášené (nakonec bylo kříšené, intubované, 2 hodiny v kyslíku) a v době přenášení se přetočila koncem pánevním... všichni dři se přikláněli k císaři a dodnes za něj děkuji, protože navíc byla i přichycená placenta - tudíž by mě stejně narkóza neminula. Můj gynekolog byl moc rád, že mě zbytečně netrápili.
U druhého císaře mi můj gynekolog, porodník poradil jak na císaře, protože sám měl obavy, jak by porod vypadal. Dítě mělo tachykardie, já jsem se opět k porodu nepřipravovala... Nakonec mi musela k 2. císaři pomoci známá primářka (tedy myslím si, že mi pomohla, protože po její návštěvě u mě - resp. po jejím odchodu přišel primář, že mám jít za ním a spolu jsme naplánovali císaře na druhý den ráno...
Takže opravdu je to individuální a mně třeba vůbec netrápí, že jsem ani jednou nerodila přirozeně. ~:-D Jsem ráda, že mám dvě zdravé děti a že jsem tady i já - v době našich babiček bychom tu nejspíše nebyly - ani já a ani děti...
Mariana +2 135342
15.6.2017 13:28:35
žádat můžeš, ale jen tak úplně z plezíru ti asi nevyhoví.

Nejlepší by bylo zvolit nemocnici kde jsou k císařům vstřícnější a dělají jich hodně a často.
Já mám za sebou dvě plánované sekce, u první byla jasná indikace na předčasnou sekci kvůli problémům u dítěte.
U druhé v podstatě žádná jasná příčina nebyla, snad jen to že už jsem po jednom císaři, a porod se nerozbíhal v termínu a nechtěli mne kvůli té předešlé sekci nechat přenášet. V podstatě mi doktorka řekla že se můžu rozhodnout, pokud to chci zkusit vaginálně, tak můžu, zkusili by vyvolat, pokud preferuji císaře vypíše mně rovnou na termín. Z vícero důvodů jsem nakonec zvolila sekci. Nic jsem nikomu neplatila.

Rekonvalescence je dle mého velmi silně individuální a dle mého hodně souvisí s tím jak nakonec porod probíhá jak vaginální tak ten císař, zda tam jsou nějaké problémy nebo ne. Což nelze vědět předem, obecně u císaře na tom asi většinu jsou líp ti po plánovaném, než u akutních, a je to asi logické.

Já nemůžu porovnat, rodila jsem jen císaři. V obou případech mi to přišlo v pohodě. Od bolesti se dostávají léky, které jsem už po pár dnech odmítla že nepotřebuji. S jizvou jsem problém neměla, po pár dnech to nebolelo, a zahojila se tak že je prakticky neviditelná. O dítě jsem se byla schopna starat hned ten další den.
U prvního porodu jsem si druhý den došla pěšky do jiného patra na novorozeneckou JIP.

mně přišlo že mnohé jiné po vaginálním porodu byly víc zhuntované než já po císaře. Ale jistě jsou i takové které byly v pohodě. Problém je, že tohle nikdo z nás nemůže vědět předem co a jak bude.
Mandara 137771
15.6.2017 13:27:54
Jenovéfo, CS na přání můžeš mít úplně v pohodě ve všech nemocnicích, ale zadarmo to nebude. Systém obálek vesele funguje. Já sama jsem si u druhého porodu zaplatila doktora, ne tedy primárně kvůli CS, ale kvůli profesionální péči a slušnému chování, kterých se mi u prvního porodu nedostalo. Bylo to nejlíp investovaných pár tisícovek v mém životě, na kontroly, porod a pobyt v nemocnici mám díky tomu opravdu krásné vzpomínky.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 14610  [Dalších 14510 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.