Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Konzerva | 153011 |
17.10.2021 12:53:32
"druhý den po císaři snad může fungovat jen Rambo."
Ten těžko, je to jen chlap... to spíš nějaká sovětská údernice. |
Konzerva | 153011 |
17.10.2021 12:51:40
Ahnexo,
s tím jsem se setkala i u nás, že ti udělají nějaké "snímky" - ct, sono, magnetická rezonance - ale na výsledky musíš čekat 2 týdny, protože to provádí jen technik a výsledky umí přečíst jen doktor a ten to nedělá na celý úvazek. To je právě jedna z těch věcí, který u nás kritizuju - lhůty vyšetření. Nebo typicky - zlomíš si ruku, pak máš hned jít na fyzioterapii a začít cvičit. Ale doporučení dostaneš až ti sundají sádru. Jenže když s tímhle doporučením přijdeš na fyzioterapii, tak mají termín až za 4 až 6 týdnů. A předem tě neobjednají, protože jen na to doporučení. |
Kobližková | 1893 |
17.10.2021 12:42:09
|
Kobližková | 1893 |
17.10.2021 12:42:09
V USA totéž. Naštěstí tam byla mamka ségře pomoci, protože druhý den po císaři snad může fungovat jen Rambo.
|
anexa | 804 |
17.10.2021 12:40:10
To by si měli přečíst všichni, kdo na naše zdravotnictví nadávají. Vlastně aby byla tvoje dcera ráda, že vše bylo v pořádku a mimčo nemělo žádnou genetickou vadu, protože na to by doktoři buď nepřišli, nebo přišli, ale už by bylo pozdě cokoliv řešit.
Btw. docela mě udivuje, co to je za doktory, když neumí přečíst ultrazvuk, nebo posoudit, zda je dítě ve správné poloze. To snad ani doktor být nemůže. |
P.T. Cruiser | 139258 |
17.10.2021 11:34:28
Skoro totožnou zkušenost měla ségra v USA. Tenkrát ji taky pobavilo, že po nemocnici nesměla vůbec chodit ani před porodem a den po porodu ji z vozíku vyklopila sestra mezi dveřmi nemocnice, protože úsek od dveří k autu pojišťovna nehradí .
|
Konzerva | 153011 |
17.10.2021 11:29:48
Beruško,
já souhlasím. Mám příbuznou v USA a ta zas pokaždý, když někomu něco je, v první řadě musí zjišťovat, zda ten doktor nebo zařízení má smlouvu s její pojišťovnou a jestli se každý prd, který doktor udělá, hradí z pojištění nebo ne. Tož, když je to plánované, tak to jde. Ale manžel měl dost vážný úraz, a v takové situaci ještě řešit, kdo má stejnou pojišťovnu, a který úkon se hradí, to je fakt Můj názor na naše zdravotnictví je takový, že máme dobrý personál (sestra i doktory) po odborné stránce. Máme dobré přístroje. Ale hapruje nám organizace.No a pak, pracujou tam lidi, takže jako všude - člověk tam narazí jak na blbce tak na skvělý lidi. Dceři gratulace a hodně štěstí. Já měla cs, tak mě napadá, že mě v porodnici několik dnů kontrolovali jizvu, i zevnitř, než mě pustili domů. A byla tam paní, která neměla žádné bolesti, problémy (mně to bolelo mnohem víc) a přesto jí po gynekologický prohlídce tam nechali dýl než mě. Jak se tam kontroluje novorozenecká žloutenka? Jo a taky vím, že v USA se nedělají tak důkladná vyšetření kyčlí. Prý to jen zkontroluje pediatr. |
Ennywan | 4062 |
17.10.2021 11:28:31
No ale tak nemají to pak řešeno soukromými porodními asistentkami nebo dulami nebo tak něco, které je možné si domluvit a řešit s nimi tu následnou péči, i třeba s pomocí kojení, péčí o miminko u prvorodiček apod.? Těhotenství není nemoc, tak to v zahraničí prostě berou, co nejméně řešit v rámci pojištění, protože vše stojí peníze. U nás máme kolikrát mnoho vyšetření zbytečných a vše jde z veřejného pojištění. Osobně jsem ráda za naše zdravotnictví, jsem ale zvědavá, jak dlouho se to takto u nás udrží.
|
beruška sluníčková | 42038 |
17.10.2021 11:15:14
Často slyším nechvalné názory na naše zdravotnictví tak napíšu jak to chodí za oceánem.Dcera v Kanadě otěhotněla a já jakožto zasloužilá matka 3 dětí pojala jsem dávat rady, dotazy a instrukce K dr. šla dcerka cca 14 dní po pozitivním těhotenském testu.Tam jí řekli,že jí musí najít prvně nějakého lékaře a že jí dají vědět.A začal desátý a jedenáctý týden a pořád se nic nedělo...já nervní že by měla jít na důležitý ultrazvuk no nakonec tedy sláva ve 12 tém týdnu hurá sono.Výsledky?? Kde že...zavolají až je zkoukne jiný doktor, ta doktorka co dělala sono to prý neumí zhodnotit.OK hlavní je že se vůbec ultrazvuk dělal.Za 14 dní šla už ke své gynekoložce, v ordinaci jí dr.změřila břicho krejčovským metrem, změřila tlak a poptala se jak se dcera má.Další kontrola za dva měsíce.Super.Utekly 2 měsíce a dcera šla podruhé k dr.Ta opět přeměřila břicho metrem,změřila tlak, zeptala se zda je vše ok a dcera byla za 5 minut venku.Pozor!! objednala jí na test na cukrovku.Ok aspoň něco se děje.Ve 22 týdnu pak ultrazvuk, prý už poslední, aspoň pohlaví jí řekli...No a pak zase 2 měsíce nic a že má přijít až ve 30týdnu a pak bude chodit k dr,co 14 dní.Od 30 týdne tedy chodila dcera co 14 dní, dr.změřila břicho a tlak,žádné ozvy, průtoky to co se dělá v ČR prostě nic.Dcera doktorce řekla,že se jí zdá,že malá je zadečkem dolů, dr. tedy že jí pošle na sono,ona že to takto přes břicho nepozná.Samozřejmě,malá zadkem dolů,dr.že se jí pokusí otočit ve 37 týdnu ať tedy dcera přijde.Otočka se nezdařila.Naplánovali doktoři tedy na 20.10.císař.Dcera mi teď v pátek volá,mami praskla mi voda,jedeme.Ok říkám klid,tak rychle to snad nepůjde epidurál se stihne.Do nemocnice dojeli o půl druhé v noci.Dr.došel za 2 hodiny, museli ho volat.Podotýkám toto se dělo v Kanadě ve vojenské
nemocnici.Vše se stihlo,o půl šesté Kan.času se malá narodila.Čekala jsem že to bude možná i kluk, nepřekvapilo by mě už vůbec nic.Perlička nakonec.V pátek ráno se malá narodila císařským řezem a v sobotu!! ráno už se měli sbalit a že mohou jít domů.Malá kolík na pupíku,dcera zatím bez spuštěného mléka s ránou na břiše.Jo aspoň něco, malou píchli do patičky.V pondělí mají dojet na sono nožiček.Pořádně dceři ani neukázali jak kojit,koupat...A takových to zážitků z Kanady o jejich zdravotnictví bych mohla psát romány.Vše byly jen naštěstí malé věci jako zuby, angíny a záněty močáku...Takže lidi, važme si našich doktorů,vybavení v nemocnicích a péče.Dcera říkala,mami druhé dítě bych v Kanadě už čekat nechtěla. |
beruška sluníčková | 42038 |
17.10.2021 11:13:34
Často slyším nechvalné názory na naše zdravotnictví tak napíšu jak to chodí za oceánem.Dcera v Kanadě otěhotněla a já jakožto zasloužilá matka 3 dětí pojala jsem dávat rady, dotazy a instrukce K dr. šla dcerka cca 14 dní po pozitivním těhotenském testu.Tam jí řekli,že jí musí najít prvně nějakého lékaře a že jí dají vědět.A začal desátý a jedenáctý týden a pořád se nic nedělo...já nervní že by měla jít na důležitý ultrazvuk no nakonec tedy sláva ve 12 tém týdnu hurá sono.Výsledky?? Kde že...zavolají až je zkoukne jiný doktor, ta doktorka co dělala sono to prý neumí zhodnotit.OK hlavní je že se vůbec ultrazvuk dělal.Za 14 dní šla už ke své gynekoložce, v ordinaci jí dr.změřila břicho krejčovským metrem, změřila tlak a poptala se jak se dcera má.Další kontrola za dva měsíce.Super.Utekly 2 měsíce a dcera šla podruhé k dr.Ta opět přeměřila břicho metrem,změřila tlak, zeptala se zda je vše ok a dcera byla za 5 minut venku.Pozor!! objednala jí na test na cukrovku.Ok aspoň něco se děje.Ve 22 týdnu pak ultrazvuk, prý už poslední, aspoň pohlaví jí řekli...No a pak zase 2 měsíce nic a že má přijít až ve 30týdnu a pak bude chodit k dr,co 14 dní.Od 30 týdne tedy chodila dcera co 14 dní, dr.změřila břicho a tlak,žádné ozvy, průtoky to co se dělá v ČR prostě nic.Dcera doktorce řekla,že se jí zdá,že malá je zadečkem dolů, dr. tedy že jí pošle na sono,ona že to takto přes břicho nepozná.Samozřejmě,malá zadkem dolů,dr.že se jí pokusí otočit ve 37 týdnu ať tedy dcera přijde.Otočka se nezdařila.Naplánovali doktoři tedy na 20.10.císař.Dcera mi teď v pátek volá,mami praskla mi voda,jedeme.Ok říkám klid,tak rychle to snad nepůjde epidurál se stihne.Do nemocnice dojeli o půl druhé v noci.Dr.došel za 2 hodiny, museli ho volat.Podotýkám toto se dělo v Kanadě ve vojenské
nemocnici.Vše se stihlo,o půl šesté Kan.času se malá narodila.Čekala jsem že to bude možná i kluk, nepřekvapilo by mě už vůbec nic.Perlička nakonec.V pátek ráno se malá narodila císařským řezem a v sobotu!! ráno už se měli sbalit a že mohou jít domů.Malá kolík na pupíku,dcera zatím bez spuštěného mléka s ránou na břiše.Jo aspoň něco, malou píchli do patičky.V pondělí mají dojet na sono nožiček.Pořádně dceři ani neukázali jak kojit,koupat...A takových to zážitků z Kanady o jejich zdravotnictví bych mohla psát romány.Vše byly jen naštěstí malé věci jako zuby, angíny a záněty močáku...Takže lidi, važme si našich doktorů,vybavení v nemocnicích a péče.Dcera říkala,mami druhé dítě bych v Kanadě už čekat nechtěla. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.