| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Hebrejština, judaismus

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 1470  [Dalších 1150 >>]
bohunak 5775
18.4.2010 21:36:59
Eli, no vidim, 5 sekund~t~

Stepanko, jednou dojdes ke konci a najdes se. At to bude kdekoliv, neboj.~s~ A nebude to muset byt zadne nabozenstvi, muze to byt vira a to jakakoliv. Ale hledat clovek nikdy neprestava, i kdyz se najde. I kdyz to uz po tom je o trosku jinem hledani.
Cipora 96758
18.4.2010 21:35:31
Aido a Esterku nechcete ~:-D~;)

P.S. My mame doma sbirku arabskych pohadek / v hebrejstine :-) / musim pohledat, jak se to jmenuje
Cipora 96758
18.4.2010 21:31:45
...ale vazne., ono je to asi proto, ze se to pochopit NEDA. ~d~
Rachel nam urcite rekne, ze se tomu musi "uverit".
Tak tento koncept v judaismu taky chybi, cela vec je zalozena na osobnim predani Tory - neni tu cemu verit nebo neverit, uverit nebo neuverit.
"Mose dostal Toru na Sinaji, predal ji Jehoshuovi, Jehoshua starsim".../Pirkej Avot / a tak se dobereme az do ted.
*Aida* 5732
18.4.2010 21:31:34
Zdravim Vas zase vsechny,
doufam, ze nevadi, ze zas lezu do diskuse. Kdyztak me vyhodte (jako vazne). Islamske pojeti Boha (muzu to tady tak psat? Abych neurazila, kdyztak muzu psat neco jineho) se shoduje s zidovskym. Islam je pokracovanim Judaismu a Krestanstvi, ja tomu rikam "nejnovejsi edice"~t~. Takze Buh je v Islamu jen jeden a jediny. Uplne nejzakladnejsim principem je Jeho jedinecnost a jakekoliv prirazovani cehokoliv jineho (partnera, syna atd) je povazovano za velky hrich. Muslimove veri v Jezise Krista (nmbz), veri v nej jako proroka a veri tez, ze se vrati na Zem. To jen tak kdyby to nekoho zajimalo.

Jinak u nas vedeme docela dobre spory o jmeno budouciho potomka~t~. Zatim vedou jmena Sara a Zacharias~t~. Saru chtel manzel uz u obou holek, tak na ni asi fakt dojde, jestli to bude holka. Ja bych radsi Hanu~d~. I kdyz Sara pry byla nadherna zena, tak me to ted inspirovalo. Byla tu na vikend manzelova sestrenice a vypravela mi, ze jako dite mela knizku "Sara, nejkrasnejsi zena". Tak me asi nalomili. Kamoska ma Yakuba a Eliase, to se mi oboji taky hodne libi, ale vidame se opravdu hodne casto, by v tom byl peknej zmatek~t~. No jeste to bude zabavne. Zanedlouho jdu na UZ, tak se pak alespon budem dohadovat jen holcicich nebo klucicich jmenech...
štěpánka
  • 
18.4.2010 21:27:58
No, to je výhoda toho, že člověk hledá a ještě "to" nemá.~t~ Nevím, jestli jsem se špatně nevyjádřila. Myslela jsem, že chápu obsah toho slovního spojení. Jinak, abych pravdu řekla, zatím mi nebylo dáno víru POCHOPIT. Ani tu vaši, ani tu co má Ráchel. Ale už mi někdo řekl, že to nelze chápat, že se to musí cítit (věřit) - různá slovesa tam byla použita. Můj selský rozum mi říká, že proto ani Eleez ani Bohuna nemohou tu "trojjedinost pochopit" (já nakonec taky ne a zatím se spokojím s tím, že znám obsah slov, za kterými ale už nechápu nic...~5~~5~~5~
Cipora 96758
18.4.2010 21:20:30
Bo ~t~
celkem zaroven
Asi mame obe nejakou spolecnou neco, co nam brani tyto veci pochopit.
Nastesti. ~x~
Cipora 96758
18.4.2010 21:18:49
To mas dobre, Stepanko
Ja princip trojjedinosti nepochopila dosud - znam ho, ale cim vic se o tom dozvidam, tim vic to nechapu ~a~
Bud je B-h jeden jediny a nedelitelny, bez jakykkoliv lidskych elementu - nebo uz neni jediny, sorry.
bohunak 5775
18.4.2010 21:18:44
Stepanko, tak to je super, ze Ti to je jasne. Jelikoz me ne.~t~ jj Teda ja jaksi vim, jak se mysli trojice, jen mi to neprijde tak nejak "jasne". Ja nevim, neumim to vysvetlit. To je jedno. To je jen muj mozek a me mysleni.
bohunak 5775
18.4.2010 21:16:15
Eli, naslas to?
bohunak 5775
18.4.2010 21:14:49
Rachel, nam prave vubec neprijde logicke, jak si to navzajem protireci. Na jednu stranu pises, ze veris v trojici, trojjedineho a na druhou stranu, ze je nedelitelny. To jaksi nema logiku(teda aspon pro nas ne).A nemyslim to nijak rypave, jen proste tak, jak to je. Jen diskutujeme.~;)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 1470  [Dalších 1150 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.