| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

já jenom Xantipo zopakuju, že náš nejmladší měl natolik komplikovaný vstup do života, že jsem se s ním ve dvou letech nebyla schopná domluvit, nerozuměl významu slov, neměl důvod dělat mi radost, neměl důvod si nechat něco vysvětlit a nevěděl, nerozuměl, co mu to valstně říkám, neměl ani snahu ani schopnost vydržet jakýkoliv mluvení

zato měl vlstní názor a spoustu síly

a bylo potřeba se přesto nějak domluvit, když domluva nebyla možná

nebylo to lehký období, ale celá rodina to ustála, starším klukům nic nenarušilo jejich vnímání nás jako rodičů a jejich postavení v rodině, nemají pocit, že by se malýmu divolilo něco, co oini nesmí, ví, že toto období bylo složitý, ví, že jsem byla hodně špatná z toho způsobu, který jsem musela používt, ale taky ví, že toto všechno už je pryč a maminka se jim nijak nezměnila a ke všem dětem v rodině se chová stejně, taky ví, že oni mají pořád stejný možnosti mít na stolech věci do školy a na zemi lego, protože malý ví, že jsou to jejich věci, do kterých se nesmí

nikde netvrdím, že jsem ráda, že jsem musela použít i tu vařechu, (to plácnutí rokou po ruce nebo plínce neberu jako žádnou újmu jemu ani sobě, to rozhodně ne), ale vím, že to pomohlo a to je důležité, nic víc

a pokud si toto dítě ve 3 letech otvírá za jízdy dveře auta a já mu to několikrát zavřu, zakážu, vysvětlím, a sotva nastartuju, udělá to zase, nezbývá mi nic jinýho, než ho po té ruce pesknout. A on ví, že toto opravdu nesmí dělat. On to ještě pořád nechápe

to že dnes z nevyspání a asi nemoci předváděl parádní kousky na veřejnosti, to mi žíly nerve, popadnout a odnýst, nebo počkat, až budeme moct odejít, kdo ví, ten chápe a nepohoršiuje se, kdo neví, tomu do toho nic není, já opravdu okolí neřeším, když vidím mírně nepřítomný výraz v očích, vím, že s ním nemám šanci nic udělat, ani domluvou ani silou

jenom bezpečnost jeho i ostatních a pak taky aspoň nějaký návyky

je opravdu rozíl mezi dětma, mezi možnostma jejich výchovy

a mám dojem, že čím víc má člověk strach, že by se neovládnul a místo jednoho plesknutí by dítě seřezal, tím víc se brání jakýmkoliv fyzickým trestům. Já o sobě vím, že jednou a dost, že to vydržím, že tu další bych si zasloužila pak já a ne on, a umím při tom zůstat, v jakékoliv situaci. Proto se nebráním ani tomu jenomu plácnutí (i když to v krajních případech byla ta vařecha, i tam platí jednou a dost)

a s tím sebevědomím je to asi tak, že pokud si maminka začne vyčítat jedno plesknutí po ručičce, který dítě možná ani nezaregistrovalo, příště bude tak opatrná, že dítě její nejistotu vycítí a bude toho zneužívat, ony jsou děti manipulátoři, i když jsou krásný a roztomilý, ale pochopitelně je v jejich zájmu, aby se všechno podřídilo jim

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.