Ten spotřební koš je idál, který myslím nejde splnit na 100%, ale měli by se tomu, co nejvíc přiblížit. Jinak chodí do školek hodně často hygiena a ta zkoumá i jídelníčky zpětně, hlavně takové ty kritické měsíce, jako je listopad, atd.
Moje mamka dělala asi 6 let vedoucí kuchyně ve školce, tak vím, jak jí to dalo práci se vždycky vejít do rozpočtu a aby byl jídelníček vyvážený.
U školkových dětí je trošku problém v tom, že nechtějí jíst to, co neznají z domova. Takže když právě vymyslela nějakou zdravější novinku, tak to začaly brát až tak napotřetí. A rozhodně to nebylo o tom, že by to nebylo dobrý. Předtím dělala mamka na základce a tam ty změny děti braly. Jen si trochu pohrávala s názvy, aby se děti nezačaly tvářit dopředu špatně na jídlo, že je z ryb nebo z hrachu, tak třeba nazývala hrachové karbanátky jako Budulínkovy
Jo a učitelky a ředitelka se taky snažily atakovat, aby bylo jídlo přizpůsobeno jim