| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Možná to v tobě zanechalo pocit, že to je v pořádku. Nejde o to, jestli klečí na hrachu nebo na polštářku, půl dne nebo dvě minuty, jde o to, že si klekne.
Nehrotila bych to tímhle způsobem, tak se akorát stane, že spolu budete bojovat navěky - jedna něco udělá, druhá ji trumfne, první ji trumfne ještě víc a těžko to budeš zastavovat.
Zkusila bych se vrátit k takovým věcem, jako jsou základní hranice - neubližování, bazální slušnost a bazální spolupráce s rodiči. Má problém ovládat emoce (to, jak ve vzteku do něčeho, někoho kope), tak co kdybyste se domluvili, že jí pomůžeš naučit se nějakej způsob, jak při vzteku nekopat do věcí a do lidí, najít něco náhradního. Stejně tak je možný najít způsob, jakým vyjádří svou frustraci bez "ty jsi na mě drzá to si nedovoluj" a "tohle trapný jídlo jíst nebudu", pokud zkusíš v takovejch situacích nahlas reflektovat, co ji štve. Aby mohla třeba říct - nebo i zakřičet pořádně nahlas - děsně mě štve, že mě nutíš jít domů, když já mám takovou chuť dát si jídlo ve městě.
Aby potom už nepotřebovala degradovat tebe a tvoje jídlo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.