| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jsem taky jedináček. Od mala mám opačný problém, nejsem sobecká ani trochu a mnozí toho velmi zneužívají.

Celý život jsem byla jedináčkem ráda. V mém okolí (matka ze čtyř dětí a otec ze dvou), byly sourozenecké vztahy na mizerné úrovni. Doposud jsem se snad osobně nesetkala se sourozenci bez problémů ve vztazích. Matčiny bratry neznám, otcova sestra u nás byla 3x v životě, tchán se s bratrem nebaví x let a to žijou pod jednou střechou. Manžel svou sestru nesnáší. Mé kamarádky o svých sourozencích nikdy nemluvily s láskou, spíš naopak. Stále slyším jak se sourozenci okradli v dědickém řízení, jak je proti sobě poštvali jejich partneři, jak se hádají, že někomu matka hlídá děti víc, druhému méně....

Při představě mladšího sourozence mi naskakovala v dětství husí kůže. Viděla jsem své spolužačky stále vláčící za sebou své ml.sourozence, jejich rodiče, kteří ve velké většině ty mladší upřednostňovaly a ze starších dětí si dělali neplacené chůvy.
Pobavila mne jedna studie o sourozencích, která uváděla, že z 90% jsou starší sourozenci inteligentnější. Když se podívám kolem sebe, mám pocit, že je to ještě větší procento.
V této studii se zaměřili na sourozence, kteří jsou věkově od sebe maximálně 6 let.

Asi chápete, že s těmito názory a zkušenostmi jsem nikdy nepomýšlela na víc dětí. Po 15 letech od prvního porodu jsem změnila názor. Teď mám jedináčky dva a je to fajn.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.