Přidat odpověď
nevím, třeba s udržením tělesné čistoty nemám pocit, že bych děti někam hnala, jim samotným bylo od miminka příjemné v čistém a v roce neměly s udržením čistoty problém... Zrovna plíny mi nepřijde, že si dítě či dospělák užívá... Měla jsem období, kdy jsem dole přebalovala seniora a nahoře juniora a teda, uf, hrůza hrůz. Naštěstí pak oba zvládli nočník (tak zase pro změnu vynášet bobky seniora i juniora - no, junior samostatně zvládá záchod, senior to nezvládne už nikdy, tam bude spíš bohužel zase návrat k plenám, časem...). Fakt jsem si to neužívala.
Aby se samy najedly, to je pomoc pro mě, nemám trpělivost je krmit, to uznávám.
Dudlík první neměl, nechtěl.
Druhá má, nedá, ale křiví se jí zuby, takže bude muset dát /jsou jí 2 roky/.
Vožení v kočárku je pro moje záda mor - natažený ruce před sebe je to nejhorší, co můžu svojí krční páteři udělat, to už je raději nosím v kvalitním ergonomickém nosítku /moje záda to snesou líp/. Navíc kočárek vnímám jako opruz, většinu času je dítě stejně mimo něj a užívá si špíny ulice, v lepším případě přírody...
Nemám pocit, že bych děti někam honila, ale nechávám je dýchat a žít a nechávám jim dostatek samostatnosti, nečiním je závislými na své asistenci víc, než je nezbytné jejich věku.
Předchozí