Essi, v tomhle už se dneska dávno nesoutěží. Ale třeba s těma plínama mi přijde nechutný, když dítě, co si umí samo říct, co chce jíst a co si chce oblíknout, neumí udržet tělesnou čistotu či si alespoň říct o čistou plínu po vykonání potřeby, ale je inkontinentní, jako starý člověk...
Ale je to jenom o vnímání, já to prostě mám jinak, plínky u mluvícího zdravýho dítěte mi přijdou nepřirozený a nevím, co by se muselo stát, abych to začala brát jako "normální". Pro mě je normální odplenkovávat kolem roka (ale dělám to tak, že zpočátku přebaluju po každém vyčurání, až se dítě naučí si říkat o přebalení samo, pak se naučí se na pokyn vyčurat - jedno jestli do záchoda či do nočníku, a pak si začne samo říkat, nedělám klasické našemaminkovské vysazování na nočník, spíš takovou variantu na bezplenkovou metodu přizpůsobenou dnešním civilizačním potřebám - proto se děti taky odplenkují, ani vlastně nevím jak a kdy... najednou jsou bez plínek a zvládají v pohodě...), kdy to děti přirozeně baví, jde jim to a jsou z toho nadšený. Dělat to ve 2 letech, kdy přihází první "nenenene-puberta", migne mě z toho... Ještě do všeho se hádat s dítětem o plínu