| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Janino, chápu tvoje argumenty, ale myslím že to úplně tak není. Protože snacha je dospělá, vdaná. Stejně staré ženě na ulici by tvhýně pravděpodobně netykala, přitom je také mladší.
Je samozřejmě hodně nezdvořilé navrhovat tykání společensky nadřazené osobě. Ale úplně stejně je hrubé a neuctivé své společenské převahy zneužívat k tomu, že budu tykat někomu, kdo mně tykání nabídnout nemůže a přitom si od něho nechám vykat.
Společensky optimální je, aby s matkou v sukromí promluvil syn a vysvětlil jí situaci. To zakladatelka píše, že manžel odmítl udělat. Docela se mi to jeví jako problém, který ale my nevyřešíme, samozřejmě.
Nebo se nad křupanské chování tchýně povznést a netrápit se jím. Ale zakladatelku to trápí a já to chápu. Ukazuje to na její problematické postavení v rodině, nedostatek respektu jak ze strany tchyně, tak - a to je horší- manžela.
Jaké řešení je do budoucna nejlepší, to je těžko říct. Z praxe mám zkušenost, že pokud by mi šlo o nápravu situace, která není OK, víc, než o zachování dekora, je lepší použít metodu na hrubý pytel hrubá záplata. Tyhle křivdy mají tendenci se hromadit a kazit ovzduší mezi manželi.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.