| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Navštívil jsem Svaz ochrany spotřebitelů v Praze, kde mi doporučili následující postup:
1) Pokud nebyly knihy dodány, stornovat objednávku. Stačí e-mailem. Vhodnějším způsobem je doporučený dopis s dodejkou. Ode dne storna objednávky je firma povinna dle §53 odst. 10 obč. zák. do 30 dnů od odstoupení od smlouvy peníze vrátit.
2) Pokud tak neučiní, je třeba podat "Žalobu na vydání bezdůvodného obohacení + návrh na vydání platebního rozkazu. Tento úkon stojí 600 Kč. V tomto případě soud rozhodne o tom, že firma musí vrátit peníze a po rozhodnutí soudu náklady 600 Kč hradí také firma. Řeší se individuálně.
3) Spojit se s ostatními podvedenými klienty a podat hromadnou žalobu pro podvod.

Žaloba, jak jsem tady četl, již byla podána. Chci využít všech možností, proto se budu držet rady, kterou jsem dostal.

Pokud se chcete informovat na svazu ochrany spotřebitelů osobne, veškeré informace získáte na webu sos.cz. Se svazem obrany spotřebitelů lze komunikovat telefonicky, e-mailem i osobně.
Věřím, že tyto informace pomůžou některým lidem v řešení problému, i když objednaná kniha, kterou si zaplatím předem, a je dodaná do 3 dnů, je daleko nejlepší řešení :-))))...
Pro:Mám stejné zkušenosti jako vy. Nebudu to rozepisovat. Objdnávka knihy za 803 Kč 29.8.2010., platba předem 6.9.2010. Dodneška žádná zpráva. Nedostal jsem ani knihu, ani peníze zpět. Totální nekomunikace. Neodpovídají na e-maily ani nezvedají telefon, mimochodem jediné spojení na pevnou linku :-), což je samo o sobě v dnešní době "legrační" :-)...
Proti:Nakupuji přes internet poměrně často, ale s tímto přístupem jsem se setkal poprve :-(.
Z ostatních příspěvků je vidět, že je to standardní způsob práce této společnosti, proto je s tím třeba něco udělat.
Zaujala mě reportáž "Bílých ovcí" cca vysílaná před rokem, která "vyřešila" jeden případ podvedeného zákazníka, kdy tzv. nedorozuměním nedostal knihy z internetové obchodu Altimax Press s.r.o. e-shop včas, ale až po zásahu a nátlaku zákazníka přes TV Nova. Přitom desítky dalších se dějí dál....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.