Přidat odpověď
Jeste k prekazkam Ducha svateho , ktere Mu v sobe stavi sam clovek a tim se miji Jeho PLNOSTI Darů, prestoze si sam mysli kdyz pocitil "Jeho vanuti", ze na nem i spocinul.....
"Jiní zase mají nejen překážku vlastní vůle, nýbrž též vlastního vidění a rozumění, takže Mi chtějí sloužit SVÝM způsobem. Chtějí Mého Ducha, ale tak, jak se to líbí jim, a tak se stávají neschopní jej přijmout. Druzí zase, kteří jsou mi dosti blízko, narážejí o jinou překážku, jež se mi neméně protiví. Je to ona kletá vlažnost, v níž se jim zdá, že slouží Mně, a nepozorují, že zatím slouží sobě. A když se jim zdá, že mi začali sloužit, tehdy jsou v nejnebezpečnějším stavu, protože Mi slouží s uznáváním sama sebe a myslí, že Mi slouží, jak si zasloužím, aby Mi bylo slouženo. Avšak není tomu tak, protože chci, aby mi bylo slouženo bez sebelásky, s čistým úmyslem a pokorou. A tato pokora musí být taková, aby PONOŘILA DUŠI AŽ DO STŘEDU ZEMĚ , protože můj Duch je jako blesk, jenž sestoupí z nebes a nezastaví se až ve středu země. Tak i Duch svatý nespočine než v duši, již nalezne ve středu její nicoty. U vysokých a prostředních se nezastavuje, nýbrž jen PŘECHÁZÍ kolem."
Předchozí