| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj Věro,
bez urážky, ale moje zkušenosti s katolickou církví jsou trochu jiné. Jako dítě jsem byl veden k tomu, abych chodil do náboženství a navštěvoval místní kostel. Nějaký čas jsem toto provozoval a ve svém dětském věku tomu všemu docela věřil. Docela si vzpomínám, jak to tam probíhalo. Když jsem šel ke zpovědi,matně jsem si vzpomněl na hříchy, které jsem dle desatera spáchal a knězi je vyznal. Nedalo se nevšimnout, že k přijímání chodili převážně ti samí lidé a nebylo jich zas až tolik. Co vedlo ostatní k tomu, aby neděli šli v neděli do kostela? Možná zvyk, možná snaha uklidnit své svědomí, protože už jsem od pár lidí slyšel, že se v kostele cítí dobře a upokojí se a někteří proto, aby vypadali dobře před ostatními. Věřím, že zde přítomní diskutující do žádné z těchto skupin nepatří a zpověď dělají upřímně a důkladně. Ale o lidech, které znám toto říci nemůžu.
Bez toho, že bych chtěl tyto lidi nějak soudit, mnozí z těch lidí, co ke zpovědi nešli, žijí svým životem-kolikrát v nemanželském svazku aj.,a zase jiní, kteří ke zpovědi šli, jen vyšli z kostela, už pomlouvali ostatní atd.
Nějak nechápu smysl takové zpovědi, kdo si totiž vede detailní záznam každého hříchu, aby to pak mohl vyznat faráři? Pokud nevyznám Bohu svůj hřích ihned a neprosím ho odpuštění, riskuji, že na nějaký zapomenu a pak budu dál chodit v hříchu. Opravdu nechci lidi, kteří tam chodí soudit, ale kde je nějaké ovoce pokání, když jen vyjdou ven, dělají totéž co předtím? Pak se dá pochybovat o jejich upřímné zpovědi. Nebo si snad nejsou vědomi svého hříšného jednání? Tohle mi nepřipadá v pořádku.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.