| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Několika kolegyňkám v práci se nám v jednu chvíli roztrhl pytel s čerstvými vnoučátky. A nyní sledujeme, jak každá jinak ten přírůstek do rodiny vnímáme. Někdo je ta nejúžasnější a nejstarostlivější babička, jiná - jako třeba já, je proti té nadšené poněkud vlažnější. Abych to uvedla na pravou míru, svá vnoučata miluji a nedala bych je ani za nic, jsem moc ráda, že je máme, ale vídám je jen občas, nechodím na pravidlené procházky s kočárkem (nebydlíme ve stejném městě). Na druhou stranu mé děti mi ten můj poněkud vlažnější přístup - kdy nekonám nájezdy na jejich domovy a nedožaduji se za každou cenu vnoučátek, začínají vyčítat. Já bláhová jsem si doposud myslela, že jim vyhovuje, že je nechávám žít samostatné životy a do ničeho se jim nepletu a že vědí, že je miluji jako nikoho na světě.
Leč je to jinak, pro děti jsem právě proto, že nevyvádím jako normální babičky, ta nemilujcí matka i babička. Ten správný "babičkovský syndrom", který vidím třeba u kolegyň, mě ale asi teprve čeká a postihne mě až u pravnoučat. Možná pak budu poskakovat do umdlení kolem postýlek a žvatlat na mrňouse, do zblbnutí drkat venku kočárkem.. Možná je ale můj přístup daný i tím, že mám sama ještě malé dítě, náročné zaměstnání, své problémy co nese žiovt a tak nejsem zatím správně "babičkovsky rozpařená", nemá to nic co do činění s láskou, ta je jak má být, je to o přístupu, o možnostech, o způsobu života, ale... jak to je u vás? A jak se vlastně láska k vnoučatům má projevovat?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.