..."..Ten pocit propasti je možná dán tím, že se nikdy nemůžeme ani přiblížit Jeho dokonalosti, ale snad proto musíme být připraveni tu nedokonalost přijímat, protože je to Jeho úmysl a je naší svobodnou vůli alespoň se pokusit napravovat to, co vnímáme jako své chyby a hříchy..."
Grainne, ver, ze co prozivas v Milosti ty sama ted, mne Pan diky memu "neodporovani" a otevrenosti, dal prozit mnoho let pred tebou.Rozumim tomu, co uvadis a zaroven rozumim, proc nechapes nic z toho, co uvadim.
K tomuto darovanemu poznani, ktere ted zive prozivam nejakou dobu , a se kterym jsem se chtela z noveho vlastniho naplneni a pro touhu nabidnout druhym stejne prozivani ke sdileni, s vami podelit na techto strankach, me Pan take dovedl az po dalsich mnohych letech, co se mi pro mou touhu dava poznavat..Cloveku se v PLNOSTI PRAVDY dava poznat do te miry, jakou projevi duse v danou chvili TOUHU..
A protoze lidska duse se tady na zemi vyviji a ma POSTUPOVAT v DOKONALOSTI, jak k tomu Kristus sam vybizi -
" budte dokonali, jako je dokonaly Vas Otec v nebesich.." ,
na techto novych stupinkach na ceste ke svatosti, do ktere jsme vsichni Nim povolani, se mu dostava noveho poznani.Je to prirozeny vyvoj.Proto je snad i mou chybou, ze jsem v dobrem umyslu pro vas uzitek " preskocila" vas osobity "vyvoj"..Je to jako by me nekdo nabidl sdilet sve prozivani z 8. stupinku, a ja pritom mam poznani zatim na stupni 3..
Proto je to pro me pouceni, abych nepreskakovala vyvoj jednotlivych dusi, protoze neznam duvody Otce, proc jsou, kde jsou a co ma pro ne kdy pripraveno..
Tak te mohu akorat povzbudit, abys skutecne v touze VYTRVALA a nejen to, aby se tva touha po B-hu NEUSTALE ZVETSOVALA..To je jediny akcelerator vyvoje a postupu v dusi na ceste k dokonalosti, do ktere jsi povolana i ty.Jinak bychom nemohli logicky jednou pobyvat se svatym a dokonalym B-hem, kdybychom s Jeho pomoci jednou take do teto dokonalosti nedospeli.Nase touha a namaha je ale nevyhnutelna pro nas pokrok v teto urovni.Vse ostatni obstara Pan.
V duvere v naseho Hospodina , kteremu te sveruji, pak mohu rict, ze se budes jednou radovat jako ja, vic nez ted ty. A take rozumet vsemu, co jsem tady kdy napsala..Ba co vic, verim, ze budes jeste dal a ze me jeste svou touhou "predbehnes" ..Preji ti to z celeho srdce.