Zdravím všechny,
mám zas chvilku a rád bych se přidal - souhlasím naprosto s Natanelou, k tomu není co dodat a mám radost z názorů Graine, je v tom vidět "správný směr"
Díky Bohu za to.
Když se snažím porozumět příspěvkům Tabithy, dává mi to docela zabrat a říkám si, jestli nežiješ v nějakém klášteře, tak trochu mimo realitu. Neumím si představit, kdybys myslela vážně všechno, co říkáš, jak bys v tomto světě mohla normálně žít...a dost o tom pochybuji. Vypadáš tak zbožná a dokonalá, že by ti mohl závidět leckterý apoštol a možná i sám Ježíš.
Promiň, ale nevěřím, že to odpovídá pravdě.
Díky Bohu za to, že Ježíš přišel, aby dal spásu hříšným a ztraceným a je stejný včera, dnes i navěky. Jsem moc rád, že stále odpouští, jinak bych se smažil v pekle, přestože jsem přijal Jeho milost a uvěřil v Jeho spásu.
Nesahám ti totiž v tvé dokonalosti ani po kotníky a pokud ty sama ještě pořád musíš usilovat o ještě větší dokonalost a svatost, tak prostě na to nemám a nebe by pro mě nebylo nikdy dosažitelné...
Ale díky Bohu, že to tak opravdu není!!! Díky Ježíši, že s námi neztrácíš trpělivost a každý den je plný Tvé nové milosti!!! Nejsem schopen být dokonalý a přestože v očích lidí vypadám jako člověk vysokých standardů, slušný atd.,nedal bych za sebe ani zlámaný groš. Ale Bohu jsem stál za cenu krve Jeho Syna a to mi prostě hlava nebere, jak moc nás Bůh miluje!!!
Uklidňuje mě, že ani apoštolové nebyli dokonalí, dělali chyby a Bůh je přesto nezatratil. Slyšel jsem hezké přirovnání - loď se nedá řídit, pokud je v přístavu, ale jen pokud pluje po moři, tehdy je kormidlo účinné.
Pokud mě má Bůh vést, musím se pohybovat. Občas se můžu nechat unést, ale Bůh je ten, kdo drží kormidlo a nakonec mě do toho Jeho přístavu dovede.