Tabitho,nechci ti brát tvé obecenství s Bohem, jestli je tak reálné, jak tvrdíš, tak si to užívej - tím svým způsobem. Třeba se pletu, ale osobně tomu nevěřím. Jsou místa ve tvých projevech, kde vnímám jakoby záblesk lidskosti a dá se to i normálně číst. Vzápětí ale jako by mluvil někdo jiný (působí to na mě téměř schizofrénně) a moc se to číst nedá, jen to plete hlavu.
Nevím jak dlouho jsi s Bohem ty, v mém případě to bude skoro dvacet let, co jsem uvěřil v Krista a prožil obrácení. Po těch letech bych očekával, že už budu mít kolem hlavy svatozář a budu se vznášet dva metry nad zemí, prost všech běžných starostí a trápení, blízko Pánu v denním obecenství, jako třeba Henoch
Ale ono to tak není. Měl jsem pochybnosti, zda je to se mnou v pořádku. Uklidnilo mě, že jak tak potkávám služebníky z různých koutů světa, chodící s Pánem mnohem déle než já, tak jejich zkušenosti jsou často podobné.
Obzvláště mě překvapil výrok služebníka (má 70let), který sloužil Bohu celý život (byl za to i ve vězení):"čím jsem starší, tím mám pocit, že Bohu méně rozumím.."
Svědčí to o jeho pokoře, neboť si nehraje na Boží ústa, ale v jeho pokoře není nic ponižujícího, nicotného, bezpáteřního. Je to člověk se svéraznou osobností a vážím si ho.
Na poznání Boha máme celou věčnost, proč bychom to měli stihnout za pár let našeho pozemského života. Lotr na kříži vedle Ježíše moc času na proměnu a poznání Boha neměl a přesto je spasen, tak jako mnoho jiných, co uvěřili krátce před smrtí.
Promiň, ale já bych nechtěl být jako ty. Henoch je pro mě vzorem.
"I chodil Henoch s Bohem. A nebylo ho, neboť ho Bůh vzal"
Jak je to prosté. Žádné ponižování, žádné obřady, prostě žil s Bohem svůj každodenní život.
Díky Bohu, že je to TAK jednoduché!!!