| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dočetl jsem asi do třetiny, pak už se to začalo opakovat.
Mluví se tu o křesťanském pohledu na věc. Křesťanství je specifický způsob vnímání, ústřední autorita je mně jako agnostikovi nepřístupná. Pro mě z toho vyplývá, že se budu řídit svým rozumem. V životě by mě ale nenapadlo požadovat, abych byl považován za dobrého křesťana.
Takže - samozřejmě že je z křesťanského pohledu lepší sezdané manželství, důvod tu napsala Ovina. Je celkem jedno, jak to ovlivní děti - ústředním motivem křesťanství (nového zákona) je oběť - života, dítěte - takže na nějaký narušený vývoj se tu nehraje. K tomu patří motiv vystižený lidovým rčením "Koho pánbůh miluje, toho křížkem navštěvuje" - můžu jenom spekulovat, že se tak lépe odčiňuje prvotní hřích nebo se lépe rozeznává důležité od nepodstatného. Za třetí je zdejší život pouze přípravou na ten věčný a touto optikou lze na potíže v tomhle životě nahlížet jako na přijímací test - ten je taky pro mnohé stresující a nepříjemný, ale všichni chápeme jeho význam.
Racionálně je samozřejmě lepším manželství bez domácího násilí, je v pořádku násilníka opustit co nejdřív a tohle všechno. Ale to je úplně jiný přístup, který nepřijímá křesťanská dogmata. S nimi se to nutně jeví jinak. Nutit křesťana, aby ta dogmata ignoroval, je nesmysl.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.