| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pawllo,
ale stejně uvažuju i já, když hledám místo pro svoje děti, které třeba také nejsou úplně podle tabulek, i když zase jinak.
Jde o to, že ne každá škola je pro každé dítě. A já raději hledám školu, kde bude vše v souladu, tedy vedení, učitel, žák i rodiče, než kde proti sobě budou na jedné straně vedení a učitelé, na druhé straně rodiče a mezi nimi žák, který to v tu chvíli odnese nejvíc ~d~.
Nejde chtít po všech lidech toleranci ke všemu, pořád je v nás (myslím v Češích) a zejména v těch starších, pozůstatek toho, co se tu učilo, říkalo, ukazovalo 40 let. Stihlo to zakořenit a nezmizí to mávnutím proutku. ~a~
Mladí zase nemají moc z čeho čerpat, nejsou zkušenosti, takže často chybí odvaha...a jak jsem psala, musí být dobře nastavená konstalace ředitel - učitel, aby vůbec mělo cenu o tom uvažovat.
Chápu tu potřebu autistů být mezi normálními dětmi, aby mohli kopírovat, a mám štěstí, že mám, i když jen slabou, zkušenost s tím, že to jde.
Ale nejde všechno hned. To, co se pokřivilo za 40 let, těžko za dvacet let vrátíš zpět...a to neřeším léta válečná a předválečná, ale asi na tom jakkoliv postižení o moc lépe nebyli ~d~.
Proto je teď potřeba i tolerance od rodičů autistů, případně jinak postižených dětí, k lidem, kteří toto nedokážou chápat nebo nemají odvahu to zkusit.
Proto je potřeba hledat, kde tu odvahu mít budou a ukázat, že to jde.
A jak už tu zaznělo, na běžné pedagogické fakultě se o práci s postiženými dětmi moc nemluví, dost na tom, že se začíná řešit práce s dětmi s různými dysfunkcemi. Na ostatní se studuje speciální obor. A ne každá škola má svého speciálního pedagoga.
Takže i co do odbornosti to chce ještě nějaký čas, než se situace narovná. ~d~

Přesto si myslím, v tomto případě jako učitel, který by měl mít takové dítě ve třídě, že i pro dítě i pro mě by bylo lepší tu diagnózu znát a mít šanci se rozhodnout, jestli si na to troufám nebo ne, a pokud jo, tak moct s ním v rámci běžné třídy, pracovat alespoň do určité míry a doby pro to dítě nejpřijatelnějším způsobem ~d~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.