Spolužačka na vejšce konvertovala poté co chodila několik let s Jemencem. Ona byla tedy celkově taková zvláštní a s náma se moc nekamarádila. Ten muslim ji pak řekl, že v Jemenu by žít nedokázala a odjel si vzít nějakou Jemenku, co mu nejspíš vybrali rodiče. Víru si ponechala a našla si jiného muslima.
Osobně mě české muslimky nijak nedráždí, šátek, co nosí mi nevadí (nikáb a burka by mi ale asi vadila), jen moc nechápu, jak se někdo může na Islám dát. Pro mě by to nebylo, nejsem dost submisivní, nechci být poslušná a poddaná ženuška, věřím na rovnoprávnost v partnerství a mezi muži a ženami, demokracii, liberalismus, svobodu slova apod, což se s Islámem moc neslučuje.
Ale pokud někomu Islám vyhovuje, tak proč ne. O českých muslimkách si ale myslím, že často mají poněkud zidealizovaný pohled na Islám a muslimy. Většinou žijí v Čechách, s poevropštělým muslimem a o pravé situaci muslimek toho moc nevědí. Ale nechci zobecňovat, třeba nějaká konvertovala po 10 letech strávených třeba v Pakistánu nebo Sauds. Arábii