Přidat odpověď
"Pořád mě zaráží některé názory lidí tady, prostě nějaké věty vytržené z kontextu, pár vět co si někdo zapamatoval někde z informací islámu mixované z večerními zprávami na Nově."
Je otázkou, jestli tvé informace nejsou zatím jen informacemi vytrženými z kontextu, pokud se zatím setkáváš jen s tou přijatelnější částí islámu.
"Islám je mírové náboženství.. pokud se vám nelíbí nějaká pasáž, prostodujte si jí, přečtěte si nějaký hadith, promluvte si klidně z někým s českých mešit."
Některé části islámu jsou možná i mírové náboženství.jiné nikoli a nejde jen o fanatiky.
"několikrát jsem tady viděla názor, že žena nemá nárok po rozvodu na děti - to je o domluvě, ono je taky hodně takových, co ty děti dooprvady ani nechce.. ale takových žen je hodně i mezi nemuslimy, že? "
Zvláštní, ten dojem nemám, tady ženy své děti v drtivé většině případů chtějí.
Víš, že správná muslimka prý opustí svůj domov jen 2x za život? Jednou když se vdává a stěhuje se od otce k manželovi a podruhé po smrti, když ji odnášejí na hřbitov. Ehhm, toto není z Blesku, to je z cestopisné reportáže.
"Prostě by bylo dobrý přestat brát tyhle příklady a podívat se na to jako celek.. Já taky neříkám, že všichni češi jsou alkohoholici "
Tady snad nikdo netvrdil, že všichni muslimové bijí ženy. Já tvrdím, že když shodou okolností ženu bije, tak pro to má oporu v koránu a na rozdíl od našich zemí to může dělat legálně.
Předchozí