| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Aido,

díky za obsáhlou odpověď.

Bod č. 1 - dědičný hřích to mi přijde v islámu sympatičtější - nelíbí se mi myšlenka, že se miminko, které za nic nemůže, rodí s dědičným hříchem.

Bod č. 2 - 4 také je mi bližší vaše pojetí, přijde mi to logičtější, protože u křesťanství mám problém s tím, že že Bůh, který je všemohoucí, dopouští, aby člověk hřešil, kdežto u vás je to tak, že si člověk škodí sám sobě a Boha to nijak nezasahuje.

Bod č. 5 - tam je mi naopak sympatičtější křesťanství, protože tam neztotožňuje špatný čin s tím člověkem, a z čistě psychologického hlediska se mi líp napravuje něco špatného, když vím, že ten, komu se mám z toho zodpovídat, mě má rád v mé podstatě, i když zrovna dělám chybu (jako u rodičů - ti své dítě také milují i když zlobí, pocit, že budu odvržena, když budu zlobit, mi přijde mnohem horší).

Vykládám si to správně, že u vás, když ten člověk ten hřích napraví, tak ho Bůh zase začne mít rád?

Bod 6 - dobré skutky - myslím, že v tom křesťani nejsou jednotní, někteří tvrdili to, co říkáš, jiní zase říkali, že na dobrých skutcích záleží, a občas se o to servali jak koně.
To vaše pojetí je mi v tomhle bodě taky sympatické - čím víc špatných věcí se dopustím, tím víc bych to měla kompenzovat těmi dobrými.

Bod 7 - tam mám problém s oběma verzemi. Jednak si myslím, že u křesťanů na to nestačí jen uvěřit v Ježíše (a pak celý život vesele hřešit s tím, že mi bude stejně odpuštěno), a že tam mají také formulku, že to je prostě mimo lidské možnosti pochopit, jak Bůh s námi naloží, koho potrestá a komu odpustí.
U vás "Buh odpousti, komu chce a tresta, koho chce." - mi to připadá trochu demotivační - jako proč se mám snažit konat dobré skutky, když to stejně nemám jisté. ~;) Ale pokud je to myšlené tak, že jenom Bůh vidí do srdce lidí a do jejich úmyslů, takže třeba vidí, že někdo, kdo mně se navenek jeví jako lump a hříšník největší, měl přeci jen nějaké dobré myšlenky, tak to chápu a připadá mi to podobné jako u těch křesťanů.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.