| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

no nevím, mít jenom jednu hračku, to by si moje děti moc nevyhrály. To co Montessori pedagogika míní je podle mě jedna hračka alias jedna učební pomůcka, na kterou se potom dítě může plně soustředit.

No jo, ale já zase razím vlastní hrací teorii- umožnit dítěti postavit si svůj svět. Tudít jsem k tomu nakoupila pomůcky a celý dni to u nás vypadá jako po vykradení. Ale holčička si třeba postaví divadlo včetně židliček, postaví zámky z lega a celý městečko, hraje si na kadeřnictví.

Já bych trochu oddělovala hru a pedagogiku. Když moje dítě něco tvoří, tak mu taky dám jen jedny vodovky a jedden papír, ale u hry je to přeci něco jinýho. Jasně, že si u panenky a la montessori ošahají materiál, tíhu, naučí se zapínat knoflíky. Ale to není hra, to je učení. Ale s takovou jednou jedinou panenkou si potom nepostaví divadlo a nezahrají si na rodinu.

Takže uklízím jen jednou denně. Po velkých hrách nutím děti uklidit pomůcky (např. pexeso), než jdou hrát další, ale zavřou-li se do pokoje, nechám jim svatý klid a ať si tam klidně vykrámujou všechny hračky. to je totiž potom to pravý hraní.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.