Já si myslím, že matky být doma nenutí sociální systém, ale spíš systém rodinný. Kdybych měla hlídací osobu v rodině, které plně důvěřuji, tak do té práce od dvou let dítěte klidně jdu
. I kdybych té osobě měla platit nějaký "poplatek"za hlídání. Nečekala jsem na děti proto, abych je v roce vrzla do jeslí. Chtěla jsem a chci svým dětem něco dát... Což jak píší psychologové, je nejlepší doba do tří let. Podle mě jde o uhel pohledu. Aby hlídal tatínek je trochu z cesty, páč i kdybych pracovala, svým výdělkem bych nenahradila "ztrátu" z jeho výdělku. Protože bych na plný úvazek pracovat nešla. Samozřejmě pokud bych byla vdova nebo samoživitelka, tak bych musela pracovat, jak by bylo potřeba, abych děti uživila. Pokud se ženě narodí děti, které nemají problémy se změnami prostředí, nebojí se lidí, nebo s nima nejsou jiné problémy, tak nevidím žádný problém.
Deedee četla jsem tvůj příspěvek a fakt nemůžu. Uvědom si, že v této zemi žije spousta rodin, které tu možnost hlídání dětí prarodiči prostě nemají !!! Když jdeš do práce a víš, že je o tvé dítě dobře postaráno, že nepláče, víš, že za tři dny nebude zase nemocné, tak to je opravdu luxus. I když má matka ty jesle, tak stejně denně trne, kdy to její dítě bude nemocné, nebo ty jesle prostě začne bojkovat a může dát práci sbohem, protože jí to dítě nemá kdo jiný hlídat.