| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Angrešt, bydlím u Berouna, všude spousta šutrů, nechceš se někdy stavit? Láká mě adrenalinová akce – cesta do lomu s dvojčaty, ale samotné se mi nechce...

Opálů jsem našla asi 5 někde na Slovensku, ještě jako dítě. Byly tam takové štoly... nevím, kde to bylo. Zbytek jsem vyvexlovala, stejně jako vltavíny. Mechový je vlastně mléčný, který se vymáchá v inkoustu. Je to nádhera.
Což mi připomnělo obří chalcedon od Berounky, který naši zazdili do sklepa, bo se jim hodil větší kámen ~n~

Sama jsem našla dost malých achátů – svého času byly všude, kam jsem přišla, dokonce v Praze na pískoviších. Taky jsem měla hodně kyzů, kam se to podělo?

V rozbitých konkrecích u Berouna byly někdy pyritové kuličky, poblíž byly hromady břidlice plné graptolitů, člověče, nemám nic z toho, všechno vzal čas.

Zbyla akorát sopečná bomba z Etny (přítomný geolog málem umřel závistí), teď jsem spadla ze schodů, bo děti nastražily krystalek islandského dvojlomného vápence, u vany leží pár mořem vykotlaných mramorů z Korintu atd. Je to taková extenzivní koexistující sbírka, na mě jaksi už moc nezávislá, prostě šutry všude, žádná čísla, štítky.
Teda ať nekecám, z každé vycházky s kočárkem jsem měla spodní košík naložený balvany od řeky ~t~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.