| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

~6~ jo, ví co říká, ale ještě si není schopen uvědomit význam a dosah těch slov.
Nicméně naprosto chápu, že jsi v šoku z toho, co z té malinkaté pusinky kterou nedevše miluješ jde za slova~6~.
Ale neboj, není to tvoje-vaše vina.

Podle mě jsou vině jsou zejména dětské filmy a okolí, které takto mluví.
Nevím tedy, na co tvůj synek kouká, ale takový animáček s bakugany, pokémony, spidermannem atp.- to je fakt síla - výrazy typu: znič ho, zabij ho, útoč + vulgarity a nadávky, atp. jimi se to tam jen hemží! A ty prťata to automaticky přebírají a zařazují jako běžné výrazivo. Na tom není nic divné. Otázka je, zda-li je to pro ně a hlavně pro jejich okolí dobré, že. Vždyť si to jednou s ním poslechni!
Já jsem v tomhle slabá - nejsem schopna to synkovi vypnout. Nicméně takřka pořád s ním o tom mluvím - že takhle se normálně nemluví, že to jde jen ve filmu, ale ne v normálím životě. TAky o tom, že tělo je vzácná věc a jakékoli byť i jen verbální útoky na jakoukoli jeho část jsou špatně a nedělají se...

U nás je to obdobné, ne tedy tak vygradované a časté jak píšeš- useknutí nohy, ruky atp. Navíc proto, že náš tatínek si nedává moc pozor na pusu, synek jako běžné výrazy považuje i expresivní slova typu prdel a hůř, což já fakt těžko rozdýchávám. Kubča je chytrý,bystrý, takže co slyší, od malička automaticky bere za své a navíc vždycky použije ve správném kontextu, o to je to šílenější.
Malý občas v návalu použije slova a výrazy, která jsou pro mě už "přes čáru". Namátkou v poslední době používá slovní obrat "Ty jsi šílená/šílený!" Třeba když jsem mu nedávno myla hlavu a omylem (protože se pohnul), mu voda stekla na obličej, což nečekal, následovala tahle jeho reakce s tím, že jsem určitě šílená, protože ho chci utopit!

Já se velmi snažím to vyřešit v klidu, protože vygradovat to fakt není řešení. Dítě už nemá šanci úniku a už se jen brání .
Chápu ale, že někdy se to vyřešit v klidu nedá, prostě nervy rupnou. To je ale taky v pořádku. I to patří k životu

Za sebe bych radila: se synkem si v klidu sedni a včerejšek v klidu proberte spolu. Klidně i bez tatínka, ale s tím, že o tom bude vědět. Spousta věcí se řeší lépe jen mezi 4-ma očima. Hlavně mu ale pořád vysvětluj, že používání těchto silných výrazů není normální a v pořádku. Já kupř. říkám, že takhle mluví jen hloupí a zlí lidi a protože vím, že on takový není, tak ať to nedělá...
Tvému synkovi je 4,5 roku - v tomto věku a dřív jsem praktikovala to, že jsem říkala - ježiš, tohle není můj Kubíček, to je nějakej jinej zlej kluk, můj chlapeček by tohle nikdy neřekl! Já ho nechci, jdi pryč. Kde je můj chlapeček? a zahrála jsem divadlo buď že ho hledám, nebo jsem ho poslala do pokojíčku, aby došel pro toho mého chlapečka a šel pryč - zabíralo to krásně - přiběl, že byl pryč a proč jsem ho volala, co se stalo - tak jsme si povídali o tom, že tam byl nějaký jiný, skoro stejný kluk, který ale byl moc zlý a ošklivě mluvil, že jsem tedy hned poznala, že to není můj synáček.... komedie, no, ale s tímhle povahovým typem se mi žádná jiná strategie nezabírala....
Jo a taky se určitě omlouvat - za nepřiměřenou reakci, nicméně vždycky omluvu i reakci samou prckovi vysvětlit. Tak ho naučíš, že omluva a vysvětlování není něco ponižujícího a že je správně to dělat.

Odvolat Ježíška je velmi silná káva- to bych určitě zrušila nějakým přijatelným způsobem.

A neboj, čím bude starší, tím to všechno bude víc a víc chápat a bude to lepší a lepší, je ale třeba s ním o tom mluvit, to je základ.~6~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.