| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jinak je taky dobré dělat kompromisy, resp. nabídnout volbu třba ze dvou variant, jež ale obě! jsou pro tebe přijatelné- za včerejšek tedy já bych řekla:
ano, můžeš za dědou, ale nejdřív sníš (nějaké množství jídla tady) večeři s námi a jako druhé můžeš mít to dědovo.
nebo
půjdeš až po večeři ale tady sníš svou obvyklou porci.

Pokud se nerozhodneš, budeš večeřet jen s námi.
Na tuhle variantu je třeba mládě kapku pocvičit, některé to hned nedávají ale pak funguje skvěle. (u nás ji Kubča používá i na mě - maminko, vyber si, bud mi koupíš jen tu piraní autodráhu, nebo mi koupíš piraní autodráhu a k tomu ještě čtyřkolku kostlivců~t~. Na to já odpovídá, že kdybych mu musela koupit i jen jedno z toho, musela bych být v práci celý den a celou noc, takže by mě vůbec neviděl ať si tedy vybere, jestli radši hraček míň a maminku doma nebo všechny hračky a maminka pořád v práci - dobře se tím bavíme, musím říct - pochopil to~6~~2~)

Možnost výběru (z variant, která obě jsou pro tebe akceptovatelná!)je vždycky fajn řešení - prckům to dává dobrý pocit + je naučíš se umět rozhodovat, ne jen tupě poslouchat příkazy a zákazy...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.