| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jestli se můžu zapojit k těm "zbytečným" odkladům... Moje dcera má odklad, taky jsem to loni řešila. Je narozená 29.8. Ve školce říkali, že je na školu zralá, šikovná, všechno zvládá, je vůdčí typ, společenská a neměli s ní žádné problémy. Doma jsme měli výchovné a jiné problémy, chtěla jsem s ní zajít k psycholožce a nakonec mi k tomu dala impuls logopedička. U té jsem si poprvé všimla motorického neklidu, když má sedět a něco říkat. A výsledek klinické psycholožky zní - v popředí psychomotorický neklid, poruchy koncentrace pozornosti, obtíže s pracovní výdrží, celková nízká zátěžová tolerance CNS - vliv na výkony, ale i na emoční ladění dítěte, momentální kondici (doma se opravdu kvůli každé blbosti strašně vzteká)...i když se jedná o dítě s minimálně kvalitně průměrnými potenciály, velmi dobrý rozhled....blablabla...vše svědčí pro ADHD, doporučuji odklad. Jelikož jsme ale potřebovali "formulář" na odklad, byli jsme nucení zajít ještě do PPP. Tam se paní psycholožce zdála být v normě vzhledem k věku. Prý spíš záleží na nás, půl roku možná bude ve školce spokojená, pak se bude nudit, ale nechala to na mně. Tak mi řekněte, jak je možné, že každý odborník klasifikuje mé dítě jinak. Já spíše věřím závěrům klinické psycholožky. V každém případě chci jít ještě k jinému podobnému odborníkovi.
Závěrem- mé dítě je doma leckdy nezvladatelné, oblékání nám trvá půl hodiny, s půnčocháčema nebo ponožkama jí musím v 6 a půl letech pomoct, když s ní chci dělat nějaké "psací" úkoly pro předškoláky, musím se obrnit doslova božskou trpělivostí a vydržet vztekání a nadávání, házení tužkou a po půlhodině přemlouvání, že jí ruku povedu a že ji rozcvičíme velkými kruhy a nevím co všechno to vzdávám a následuje další hodinová scéna, že už to bude dělat.... Když chci, aby po mě opakovala logopedické básničky, začne se téměř okamžitě válet, klátit, skákat, říká blbosti atd.... Ve školce všechno zvládá, všechno umí, v šatně je hotová první, s ničím nepotřebuje pomoct a nechápou, o čem mluvím a proč se pořád tak s nedůvěrou ptám. O tom, že by měla být ADHD dost pochybují.
Takže vlastně ve školce by mohli říct, že má zbytečný odklad. Ale já si to nemyslím.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.