Přidat odpověď
šuplíku, částečně s tebou souhlasím. pokud by to měl člověk jen změnit v sobě, bylo by to snadné. tlak společnosti/okolí tu ale má určitě svůj vliv. sama jsem to měla možnost pocítit v různých kulturách.
na Severu a Západě se mi líbilo, že chlapi nemaj blbý kecy na ženský a nedávaj neustále najevo vymyšlenou mocenskou převahu (to nesnáším skoro víc než stereotypy). V ČR když jdu sama na pivo než mi pojede vlak, musím si okolo sebe vytvořit stěnu, abych si nevšímala pohledů na mě a neposlouchala blbé kecy chlapů u okolních stolů.
na Východě se mi zase naopak líbilo, že si muži váží svých žen, přestože ženy nestudují, tolik nepracují, jen se starají o domácnost, jejich práce je vysoko ceněna.
u nás jsou "ženské" domácí práce často zesměšňované a brány jako podřadné, na Východě jsou naopak ceněné. Jasně, příliš zevšeobecňuju.
jo a v hlavě to je taky. když jsem za domácí kuchtičku a uklízečku, taky si sebe moc nevážim.
no podle mnohých bychom asi byli s mužem androgynní oba, naštěstí to řešit nemusíme a v okolí máme spíše emancipované muže a ženy
Předchozí