Já to vidím stejně jako ty. I když jsem po rozchodu sama a mám dítě v péči, taky se zdráhám nazývat se samoživitelkou, protože otce dítě má a ten platí a zajímá se. Takže na živení dítěte jsme dva (jakou měrou kdo přispívá je druhá věc). Myslím, že to trochu souvisí s tím, že některé maminky chtějí tímto označením vzbudit víc soucitu. Na druhou stranu mě nenapadá jiný termín, který by nějak pregnantně vyjádřil moji situaci.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.