Přidat odpověď
No, taky se mi zdá divné, že všichni sousedi mají vodu ok, jenom my s tím máme problém.
Ona ta jedna studna je blízko plotu jedněch ze sousedů, prý tam měli někde docela blízko kompost či co ... ten už ale (nevím jestli na naši žádost) přeložili jinam, přítel mezitím tu studnu čistil a obetonoval. Ten druhý vrt je už dál od plotu, skoro uprostřed naší zahrady, tak tam nevím jestli by na to ten kompost měl vliv. (ten kompost už bude tak tři roky jinde)
Krávy jsou v tomhle ohledu "daleko", ale jakoby na kopci a my pod nima (nevím jestli spodní vody kopírují terén, asi ne).
Neřešila bych to tak moc, ale jelikož mám teď kvůli té vodě nějaké zdravotní problémy, tak mě to docela štve. Hlavně když nevidím moc řešení.
Ten výsledek rozboru nemám teď u sebe, ale vyšel tam ten mangan, železo (ty vodu barví a způsobují zápach) + e.coli a další mikroorganismy (ty tam nebyly rozepsaný podrobně). Na tohle jsme moc doporučení, co s tím, nedostali. Ta voda není rozhodně pitná, takže na vaření kupujeme balenou.
Předchozí