Přidat odpověď
Přesně tak, podepisuju. Zákaz reklamy na UM a dudlíky nikoho o přínosu kojení nepřesvědčí a procento kojených dětí nezvedne. Matky potřebují především získat informace, jak kojení správně rozběhnout a co dělat při problémech. A když se rozhlédnu po svých vesměs vysokoškolsky vzdělaných kamarádkách, kterým by vyhledávání relevantních informací snad nemělo činit potíže, vidím, že situace je stále poměrně špatná. Většina z nich stále čerpá ze zkušeností svých matek z dob totality, a asi všechny tušíme, jak to tehdy s podporou kojení vypadalo... Jedna z těch matek je dokonce sestra na neonatologii, nicméně stále razí kojení po třech hodinách, pokud dítě brečí hlady dřív, má se dokrmit z lahve, atd. Sama jsem se s tímto přístupem setkala v porodnici ještě v roce 2008 (tehdy byly jejich rady navíc často v přímém rozporu s tím, co jsem se dozvěděla na předporodních kursech).
Telefonní číslo na horkou linu kojení v mé porodnici jsem sice dostala, nicméně nikdy jsem se nedovolala, telefon prostě nikdo nezvednul.
Předchozí