| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jeden opravdu pěkný článek:

Jak to vidí chlap: Podvést jde každá ženská. I ta hodná! Člověk si vždycky najde nějaké ospravedlnění – pokud je morálně na takové výši, že to jeho svědomí vyžaduje. Zejména v situaci, kdy podlehne volání divočiny a podvede svou ženu s nějakou jinou.
17. 01. 2013 Josef Hausmann

Pomiňme fakt, že podvod na tomto místě není správné slovo – pro podvod potřebujeme mít někoho podvedeného, tedy člověka, který v podstatě o něco přišel. Dopustíme-li se nevěry šikovně a nic se neprozradí, nikdo se necítí podveden, a tudíž k žádnému podvodu nedošlo.

Ale budiž, připusťme, že takhle kupecky se s vlastním svědomím vypořádat nepůjde a ospravedlnění samého před sebou muž potřebuje. To ospravedlnění najde snadno – manželka je držkatá, vyčítavá, vůbec mě nechápe, je sexuálně odmítavá, vyhýbá se jistým praktikám – co mně, chudákovi, jiného zbývá než nalézt trochu něhy a sexuálního povyražení někde jinde, kde jsou na mě hodní a dopřejí mi to, co mi doma odpírají?

Takový případ je samozřejmě ospravedlnitelný, ba dokonce vynucený, pochopitelný a každý jej musí uznat. Co ale s voláním divočiny, když má muž doma ženu hodnou, nehubující, chápající a v posteli zdatnou a experimentující? Argument, že může být celá ze zlata, ale přese všechno je to s ní za ta léta holt pořád stejné, už tak morálně neobstojí. Jako guru mužského šovinismu cítím za povinnost dodat všem, kdo se v této psychicky ošemetné situaci nalézají, morální argumenty pro vyrovnání se s vlastním svědomím.

Už sám fakt, že žena nic nevyčítá a nekupčí doma se sexem, je podezřelý a protiřečí evoluční psychologii, takže s největší pravděpodobností:

•a) Ví, že jinde o ni není zájem, a tak se přetvařuje a seká dobrotu. Není tedy hodná, ale proradná a nic jiného si nezaslouží.
•b) Má materiální zájem na udržení si muže – kde jinde by takového „oslíčku, otřes se“ ve svých letech hledala. Není tedy hodná, ale vypočítavá a nic jiného si nezaslouží.
•c) Jedná se o zlou a vyčítající uzurpátorku bývalou, kterou buď mezitím život srovnal do latě nebo zestárla, a už nemá sílu být jedovatá. Za to, co prováděla v období svého rozkvětu (třeba i jiným mužům), si to každopádně zaslouží.
•d) Je to doopravdy anděl, který to zkrátka odskáče za ty všechny mrchy ostatní. Takový už je běh světa. Mne se také nikdo neptá, za koho to odskákávám já.

Takže, pánové, buďte v klidu. A ženy? Nečekáme, že ty „hodné s přetvářkou“ se po přečtení článku chytnou za nos, a až načapají svého muže vracejícího se ze záletu, uznale mu poklepají na rameno a zbaví ho výčitek slovy: „Máš recht, já si vlastně nic jiného nezasloužím“. Ale co kdyby?

No a ty „hodné doopravdy“ rády odpustí – je to tak trochu v náplni jejich práce. Navíc je jich statisticky bezvýznamně málo.

Jak to vidí chlap: Muži nás ženy mnohdy štvou, ale i nad jejich názory bychom měly přemýšlet, nebo si je minimálně přečíst. Abyste si nenaběhly, dámy!.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.