| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"To mi tak nejak prijde pochopitelne, ze potrebu hlidani si urcuji mladi."

To mi přijde dost drsný, ačkoliv jsem spíše na opačnym břehu - bojuju někdy s tchyní o vlastní děti ~t~

Babičky jsou jen lidi, mají duši, nějakou potřebu sdílení, chtějí patřit do rodiny. Ty to popisuješ, jako by se jednalo o placenou hlídačku - zavoláme, když jí potřebujem a jinak nám sem nesmí.

Problém(jako u mnoha věcí zde)je v tom, že se nikdo z nás nedostane do kůže druhého. Co někomu přijde jako vlezlost, jiný by uvítal s otevřenou náručí. A nebo taky ne. To neví, protože v té situaci nebyl. Ono to chce nějakou míru. Už Matějček psal, že prarodiče jsou důležití, ale neměly by přebírat kompetence za rodiče. A to některé babičky skutečně dělají. V podstatě mají další dítě a rodiče jsou pro ně jen staršími sourozenci toho dítěte. Když už to ta babička udělá, je to dejme tomu ok, pokud to vyhovuje oběma stranám. Švagrové vyhovuje, že je synovec u babiček pořád, já bych těžce nesla, kdybych děti viděla jen ráno, když je vezu do školky a večer, když je dávám spát. Tchýně má jít do důchodu na podzim, tak jsem zvědavá, co to bude znamenat v praxi(bydlíme vedle sebe).

Dávat od-do je hustý, ale asi si umím i představit typy lidí, se kterými se prostě nedá jinak dohodnout.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.