| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ne že by se mi nikdy nestalo, že bych svoje děti plácla, ale v téhle situaci bych to brala jako vlastní selhání. To plácnutí přišlo jen jako frustrace z toho, že tě něco bolí a nejsi schopná dítěti vysvětlit, že ten výsměch je nevhodný.
Nevím, kolik je dítěti, ale nejspíš to dostatečně nechápalo, neumělo se vžít. Pomůže tomu pochopení "výchovné" plácnutí?

A stejně tak ten trest - usínat najednou sám - dítě si to nejspíš spojí s tím, že maminka má radši to děťátko v bříšku.

Umím si představit, že bych neudržela nervy a jednu mu v emocích plácla. Jak ile bych se uklidnila, vysvětlila bych mu, proč jsem to udělala - že už jsem nevěděla, jak jinak mu říct, že mě jeho smích trápí a popovídala bych si o tom, jak se asi člověk cítí, když ho něco bolí a jak by mělo reagovat okolí.
Druhá věc je, jak ty reaguješ na jeho odřené koleno. Nemůže to brát tak trochu jako "kiš kiš, já ti to říkala :-)"?

A jak bych reagovala já? Zeptala bych se (smutně, tónem, že mě mrzí ten smích), jestli má radost, že mě něco bolí. Řekla bych mu, že mi to je moc líto a že když jeho bolí bříško, tak mu ho hladím, protože nechci, aby ho bolelo, mám ho ráda a jeho trápení mě netěší.
A pak bych si s ním popovídala podle toho, jak by reagoval.
Pokud bych kvůli bolesti nebyla schopná rozumně reagovat, radši bych ho poslala pryč.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.