Přidat odpověď
Ahoj,
taky mám 5 let´áka. U nás ted frčí vyrábění čehokoliv z papírové krabice. Vyrobili jsme hrad. Základ papírová krabice, cimbuří ze čtvrtky, věžičky z role od tolaleního papíru, na ně stříšky taky ze čtvrtky.
Pak jsme vyráběli divadlo z krabice, kulisy a loutky. Vymýšel sám pohádku.
Ted´ už dva dni pracuje na knížce. Vzal si Děti z Bullerbynu a obhlídnul, jak vypadá knížka, že na ní je něco napsáno a nakresleno. Tak jsem mu na papír napsala název, co si vymyslel, tak že udělal z kartonu obal knihy s názvem, svým jménem a kresbou a ted´ do ní tvoří příběhy s ilustracemi.
Jinak jsme zakoupili hru Logico a to u nás ted´ taky náramně frčí. Je to trošku dražší, ale je to nadčasové. Zkus www.amosek.cz.
Pak hrajeme hodně stolní hry, ségra klukum dala k Vánocum takový soubor her s večerníčkovýma postavama, je tam hra pařízky, u které vydržej celé odpoledne a pak taky kouzlení s Malou čarodějnicí a to je už pro takové 5ti leté fakt zábané a dobrodružné hraní.
Učili jsme se ted´ šít. Nejdřív na tvrdý papír, vypíchala jsem jehlou nějaký tvar a oni to pak bavlnkou se snažili obšít a ted´ se chystáme na kanavu.
Navlíkáme korálky. Bud´ malinké, kuli motorice a nebo si vyrobíme větší ze slaného těsta, tak že je musíme vyrobit, nabarvit, navléct. Zábava na pul dne.
Předchozí