Přidat odpověď
Těžko říct, já bych babičce na 2 měsíce takhle staré děti nedala, i kdyby se tvářila, že to chce a zvládne. Někdy to i babičky mohou špatně odhadnout, celodenní péči po mnoho týdnů asi jindy těžko zažijou.
Jinak mě to přijde nějak divné, školky většinou část prázdnin fungují a roční dítě bývá spíš s matkou doma, nebo je v jeslích? Jakou provozní dobu mívají jesle teda nevím....Takže je možné, že se babička nabídla sama, já bych se teda i tak spíš snažila najít ještě jinou variantu, aby to celé nebylo jen na babičce, přijde mi to moc a děti příliš malé.
A v některých rodinách přímá a asertivní komunikace nefunguje, prarodiče se bojí odmítnout žádosti o hlídání, důvody můžou být různé...třeba v rodině mojí kolegyně dával švagr na hlídání malé batole babičce a dědovi každý víkend. Oni z něj byli nadšení, ale postupně už jim to začalo vadit a přišlo jim to moc, ale napřímo říct to nedokázali. A bratr se švagrovou asi nejsou moc empatičtí nebo trochu vyčůraní a tak jim to musela naznačit ta kolegyně, že každý celý víkend je na prarodiče moc a musejí se taky starat sami....
Předchozí