| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pawllo,
no, ono to může být i "půl na půl", výchova nebo směřování není všemocný.
Můj syn se o některý plytký blbosti zajímá a o některý nezajímá. Výběr je na něm. Nemyslím si, že by ho doma někdo k něčemu nějak zásadně směřoval napřímo, navíc on má poměrně velkou svobodu výběru, nikdy se před ním nic neschovávalo, může si v knihovně vzít, co chce, dívat se na co chce a na internetu lézt kam chce. A ten výsledek je fakt věc jeho osobního vkusu. To, že je něco podle mne nebo jeho otce blbost ho neovlivňuje, protože pro něj je podstatný to, co se líbí jemu.
Naopak, jeho otec i já jsme velcí čtenáři, syn prakticky nečte, kromě knih o přírodě a komiksů.
To je mix povahy, rodinného vlivu, vlivu okolí... Rodič by to podle mne měl spíš usměrňovat nebo brát věcně, protože podporovat děti v tom, že jsou bůhvíjak výjimečné není podle mne k ničemu dobré.
Máme rodinnou známou, která je vůči synovi strašně nekritická, obdivuje ho, pořád mu lichotí a vyvyšuje ho. Jemu samotnému je to strašně nepříjemné a raději se jí vyhýbá jak to jen jde a její komplimenty vůbec nebere vážně, spíš je ironizuje a zlehčuje. Myslí si o ní, že je blbá. ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.