tušila jsem ,že mi to někdo napíše...to si o to říkalo.
Jsi určitě přesvědčená, že stoprocentně víš, co dělají tvoje dvě děti na hřišti typu Gutovka, kde je plno dřevěných atrakcí ? 100% času ? Skutečně stojíš tak starému dítěti neustále deset centimetrů za zadkem ? Pokud zajde za prolejzačku kousek od tebe, která je dřevěná a není za ní vidět, tak vstaneš a jdeš za ním ? Vlezeš za ním do domečku, abys hlídala, zda se tam náhodou nestrká s někým jiným ?
Nevěřím a nebo máš jen jedno a ještě malé. Ani do budoucna to jistě nebudu dělat, není to fyzicky možné, když mám děti dvě. Stačí malá nepozornost. Já jsem na hřišti seděla a dívala se. K incidentu došlo, když jsem se nedívala, což byla chvilka, velmi malá chvilka. Myslím si, že jsem děti hlídala dostatečně. Na hřišti byl velký řev, nebylo slyšet slova.
Tím, že jsem se já nedívala nemyslím to, že jsem nedávala pozor, ale že jsem nic neviděla- tudíž možná ani k ničemu nedošlo, kdybych viděla, že se syn rve, šla k němu. Navíc já jsem seděla na hřišti, cirka do tří-20 metrů od svých dětí. Ani do budoucna nebudu stát dítěti starému 6 a 4 roky za zadkem. Doposud jsem neměla žádnou zkušenost, že by se děti rvaly a nepředpokládám tedy, že potřebují neustálý dozor, typu- raději si ho pohlídám, co kdyby mu ruplo v kouli a praštil kluka lopatkou. . Ano je to moje chyba, ale stejně tak nemůžeš trestat za čin, který jsi neviděla, když jsi na druhé straně. Matka sama řekla, že to neviděla.
Ano vyčítám si, že k tomu vůbec mohlo dojít, že mohla nějaká osoba, kterou jsem v životě neviděla a nic zlého od ní neočekávala, popadnout za prolejzačkou moje dítě, aniž bych o tom věděla- za dřevěnou prolejzačkou, kam nebylo vidět. Je to strašný, mohla mi ho taky unýst nebo zbít. To všechno mi od včerejška letělo hlavou.
Přeju ti, aby se ti nestalo nikdy to samé. A přeju ti to upřímně.
To je stejný jako kdybys matce, jejíž dítě si zlomilo ruku napsala, že ho měla víc hlídat. Měla, ale zároveň chci, aby byly děti samostatné. Matky držící za ručičku šestileté děti na klouzačce- to není nic pro mě.