Tak bohužel, je to celkem běžné - znávala jsem starší ženy, které neřešily nic jiného, než pomlouvaly sousedky jak neumí vařit, starat se o oblečení, mají doma bordel a nevychované děti - mám dojem, že to byla v určitých kruzích taková agitka. Která ženská nebyla dokonalá, tak byla cuchta, šmudla apod. Mnohé se v tom vyžívají i dnes, tak není divu, že je hodně chlapů vychovaných v jasné předtstavě, jak to má správně vypadat a když nevypadá, je žena špatná.
Někdo je kritický od nátury, s tím se moc dělat nedá. Pak jsou lidi, kterým je zase všechno jedno
Vážím si všech empatických lidí, kteří dokáží vidět víc než bordel nebo neupravený zevnějšek. Každý máme jiné vlohy a každý máme jenom jedno zdraví.
Moje tchýňka např. je ten kritik - všichni jsou líní, mlsní a nedůslední (opravdu všichni - prostě lidi). Když je mi blbě nebo jsem unavená, tak nechápe "z čeho". Když se neusmívám, bere si to osobně. Nenadělám nic. Můj M si myslel, že je dokonalá - právě proto, jak furt říká, co ostatní dělají blbě - což logicky znamená, že ona to dělá dobře. Prozřel brzo - nemůžeme jí věřit ani slovo, často totiž lže.